FOTO: Učenici u Pribislavcu ove godine sele u novu školsku zgradu

Utorak, 05.02.2019.
FOTO: Učenici u Pribislavcu ove godine sele u novu školsku zgradu
Foto galerija
FOTO: Učenici u Pribislavcu ove godine sele u novu školsku zgradu
Tristotinjak djece i zaposlenih u OŠ Pribislavec za nekoliko mjeseci napokon će dočekati preseljenje u novu zgradu. U nju je uloženo oko 27 milijuna kuna uz dodatnih gotovo 760 tisuća kuna 757.500 kuna za izgradnju pristupne ceste, javne rasvjete i optičkog kabla.
 
Uz ulaganja u novu školu, u proteklom desetljeću u općinu je uloženo gotovo 50 milijuna kuna, rekla je načelnica Višnja Ivačić na radnom sastanku s predstavnicima Županije i izvođača radova uz koje je i obišla gradilište. Glavna tema sastanka bila je definiranje dinamike dovršetka nove zgrade osnovne škole Pribislavec te planovi Općine za 2019. godinu, piše u priopćenju iz Županije u kojem nije naveden konkretan datum preseljenja, već da će 'za svega nekoliko mjeseci' učenici i učitelji dobiti odgovarajuće uvjete za rad i učenje.
 
Osnovna škola od 1952. godine smještena je u dvorcu Kaštel čija je obnova jedan od prioriteta u ovoj godini. Bit će uređen višenamjenski prostor za što je Ministarstvo kulture već izdvojilo 250.000 kuna, od planiranih 450 tisuća kuna, koliko je u prvoj fazi obnove potrebno za sanaciju tornja za koji kažu da je veliki turistički potencijal. Planirana je i obnova potkrovlja dječjeg vrtića Žibeki kojega sada pohađa 77 mališana, a čime će biti stvoreni uvjeti za još jednu grupu s obzirom na to da je lista čekanja je sve dulja. Najveća planirana investicija je uređenje kanala za prihvat oborinskih voda vrijednosti 4,5 milijuna kuna čime bi se spriječile učestale poplave u naselju.
 
U Pribislavcu uz novu školsku zgradu planiraju i gradnju više stambenih objekata zbog čega župan Matija Posavec smatra kako je za očekivati porast broja i učenika i stanovnika. Po dovršetku izgradnje školske zgrade i preseljenju, u Općini se nadaju da će uskoro pronaći i rješenje za izgradnju nove školske sportske dvorane.