FOTO: U Umjetničkoj školi Miroslav Magdalenić nakon glazbene i baletna radionica

Utorak, 08.01.2019.
FOTO: U Umjetničkoj školi Miroslav Magdalenić nakon glazbene i baletna radionica
Foto galerija
FOTO: U Umjetničkoj školi Miroslav Magdalenić nakon glazbene i baletna radionica
Nakon blagdana nastavljen je program zimskih radionica i kampova za osnovnoškolce s područja grada Čakovca. Ovih praznika mogli su birati između šest različitih područja, a sveukupno je prijavljeno više od šestotinjak djece.
 
U petak je u Umjetničkoj školi Miroslav Magdalenić završila glazbena radionica, a polaznicima je priznanja uručio gradonačelnik Stjepan Kovač. S novim tjednom u umjetničkoj školi počela je baletna radionica.
 
Na gradskim bazenima Marija Ružić u tijeku je plivački kamp na koji je prijavljeno više od 150 djece. Po prvi puta u Domu amatera održane su radionice iz tradicijske kulture, a II. osnovnoj školi počele su infromatičke radionice Međimurskog informatičkog kluba. Najviše su interesa izazvale radionice tehničke kulture. Njih u III. osnovnoj školi održava Društvo pedagoga tehničke kulture Međimurske županije, a pripremili su čak 12 različitih radionica, od radiokomunikacija, preko modelarstva i robotike, pa sve do radionica oslikavanja predmeta te foto i video radionice.
 
U utorak u I. osnovnoj školi počinju već etablirane informatičke radionice koje vode profesori Ivana Ružić i Branko Vujović, a učenici će moći birati između iPad laba, programiranja Ozobota, 3D modeliranja i ispisa, izgradnje i programiranja Fischer technik robota.
 
Baletna radionica završava u srijedu, informatička u četvrtak, a sve ostale traju do petka.