FOTO: U Scheierici izložene fotografije donirane s likovne kolonije

Srijeda, 17.04.2019.
FOTO: U Scheierici izložene fotografije donirane s likovne kolonije
Foto galerija
FOTO: U Scheierici izložene fotografije donirane s likovne kolonije
Radovi koji su nastali na likovnoj koloniji prošle godine u Hemuševcu i donirani su Međimurskoj zakladi solidarnosti Katruža, ovog su tjedna izloženi u zgradi Scheier.

Podsjetimo da je likovna kolonija u Hemuševcu održana na inicijativu Mjesnog odbora Hemuševec i Likovne udruge donjeg Međimurja, a svoje je radove doniralo 14 umjetnika: Vera Lipović, Pavao Ružman, Franjo Ružman-Brko, Nada Gorupić, Božena Hajdarović, Stanko Padarić, Jelena Kramar, Dragutin Hajdarović, Franjo Mustač Medarov, Stanko Sabol, Mirjana Varga, Mladen Špoljarić, Miljenko Kranjčec i Zvonimir Dolenec. Uz njih, radove su donirali i Rudi Stančin iz Preloga,  Zvonko Živčec iz Svetog Martina na Muri, obitelj Horvat iz Slakovca i umjetničko-likovna udruga Slika iz Goričana.  

Dvadeset i dva rada izložena su u Scheierici, a sredstva od njihove prodaje ostaju Katruži koja će ih usmjeriti prema potrebitima. Članovima Udruge to nije prva donacija međimurskoj zakladi solidarnosti, a već su dogovorili i novu suradnju s Mjesnim odborom Hodošan, kazao je zamjenik predsjednika Likovne udruge Franjo Ružman-Brko.

Zahvaljujući brojnim donacijama, Katruža je kroz 19 godina postojanja potrebitima dodijelila više od 5 milijuna kuna. Zahvalu svima koji pomažu njezin rad na otvaranju izložbe uputio je upravitelj Zaklade i međimurski župan Matija Posavec.