FOTO: Turistička zajednica Međimurja proslavila uspješna dva desetljeća

Petak, 27.12.2019.
FOTO: Turistička zajednica Međimurja proslavila uspješna dva desetljeća
Foto galerija
FOTO: Turistička zajednica Međimurja proslavila uspješna dva desetljeća
Svečanošću u Svetom Martinu na Muri na kojoj su dodijeljene zahvalnice Turistička zajednica Međimurske županije obilježila je 20 godina uspješnog postojanja. Kada je u studenom 1999. godine osnovana, Međimurje je imalo tek šest smještajnih objekata i ostvarivalo nešto manje od 15 tisuća noćenja godišnje. Dva desetljeća kasnije, brojku čine 104 smještajna kapaciteta i 1783 ležaja te više od 200 tisuća ostvarenih noćenja.

Međimurski turizam danas je moderan i prepoznat diljem Europe. Samo u ovoj godini Međimurje se može pohvaliti titulom najbolje turističke destinacije kontinentalne Hrvatske, trećom EDEN nagradom koja je stigla u Sveti Martina na Muri za zdravstveni i wellness turizam, ESPA nagradom za spa koncept, mjestom u TOP 10 malih regija Europe za strategiju privlačenja investicija, 800 kilometara biciklističkih staza.

„Entuzijazmom, voljom, strategijom i jasnim ciljem što želimo biti, kuda želimo ići danas smo došli do ovog trenutka – imamo nagradu najuspješnije kontinentalne destinacije, trostruki smo dobitnici nagrade EDEN, stvaramo dodane vrijednosti s ciljem da turizam bude važan segment gospodarstva i optimizma kojeg stvaramo u Međimurju. To nije učinio jedan čovjek, ni jedna institucija, to ste učinili svi vi. Na tome vam čestitam i zahvaljujem.“, kazao je predsjednik Zajednice i župan Matija Posavec.

U fazi realizacije je niz turističkih projekata, a kao najvažniji u sljedećoj godini izdvojio je izgradnju vidikovca na Mađerkinom bregu.

Pokretač turizma u gornjem Međimurju su LifeClass Therme Sveti Martin koje su također proslavile svojih 10 godina.

„Hotel Spa&Golfer otvoren je zahvaljujući viziji skupine entuzijasta koji su željeli izgraditi kvalitetan hotel visoke kategorije. Deset godina kasnije, LifeClass Terme Sveti Martina slobodno možemo nazvati turističkim centrom Međimurja, koje su potaknule lavinu turističkog razvoja naše regije. Ove godine primili smo brojne nagrade, a kruna rezultata bio je treći EDEN koji dokazuje da naš trud prepoznaju i drugi.“, rekao je generalni direktor Toplica Igor Nekić.

U prigodi obilježavanja 20. obljetnice rada Turističke zajednice Međimurja, dodijeljena su priznanja i zahvalnice pojedincima, institucijama i udrugama koji su doprinijeli razvoju turizma u Međimurju.