FOTO: Tridesetak vatrogasaca gasilo požar u osnovnoj školi u Strahonincu

Ponedjeljak, 05.11.2018.
FOTO: Tridesetak vatrogasaca gasilo požar u osnovnoj školi u Strahonincu
Foto galerija
FOTO: Tridesetak vatrogasaca gasilo požar u osnovnoj školi u Strahonincu
radio@studiom.hr | U subotu poslijepodne u kuhinji OŠ Strahoninec izbio je požar. Putem tekstualne poruke obavještena je Javna vatrogasna postrojba u Čakovcu, koja je u školu poslala profesionalnu ekipu te alarmirala dobrovoljna vatrogasna društva iz okolice. Nakon evakuacije djece i osoblja škole, požar je ugašen.
 
Takav je bio tijek redovne vježbe Vatrogasne zajednice Grada Čakovca, kojom se provjerava spremnost, uvježbanost, koordiniranost i ekipiranost vatrogasnih ekipa u slučaju požara u javnim objektima.
 
Vježbu je izradio Danijel Patafta iz DVD-a Strahoninec. Uz JVP sudjelovala su društva iz Čakovca, Strahoninca, Savske Vesi, Totovca i Šandorovca, ukupno trideset vatrogasaca s dva navalna i četiri kombi vozila. Osim u evakuaciji djece te gašenju požara u kuhinji, svoju spremnost provjerili su i na gašenju požara na automobilu, koji je bio dio vježbe.
 
Vježbu su nadgledali predsjednik Vatrogasne zajednice Grada Čakovca Mario Medved i zapovjednik Vatrogasne zajednice Grada Čakovca Robert Meglić i ocijenili je uspješnom. Kako bi se povećala spremnost za gašenje požara u zatvorenim prostorijama gradska Zajednica u planu ima nabavku izolacijskih aparata za svako društvo s područja grada.