FOTO: Tri škole u novu školsku godinu s novim krovištem

Srijeda, 31.07.2019.
FOTO: Tri škole u novu školsku godinu s novim krovištem
Foto galerija
FOTO: Tri škole u novu školsku godinu s novim krovištem
Na školskim zgradama u Domašincu, Šenkovcu i Goričanu kreću radovi na rekonstrukciji krovišta i trebali bi završiti do početka nove školske godine. Ukupna vrijednost radova je gotovo milijun i 170 tisuća kuna, a bit će financirani iz proračuna Međimurske županije.

Na potpisivanju ugovora župan Matija Posavec osvrnuo na ono što je u ovim školama već učinjeno, ali i ono ih, uz rekonstrukciju krovišta, još čeka. Prije svega, ističe kako se radi o školama koje polazi gotovo 800 učenika, odnosno gotovo 9 posto svih osnovnoškolaca u Međimurskoj županiji, zbog čega su nužne adaptacije.

Ugovore su potpisali predstavnici tvrtki koje će vršiti radove, Danijel Tomašek ipsred Kabel-monta iz Domašinca i Hrvoje Lonjak ispred tvrtke Gradis, dok je ispred predstavnika škola zadovoljstvo početkom skorašnjih radova izrazila ravnateljica OŠ Domašinec Martina Kivač.

Najavljena je i potpuna rekonstrukcija škola u Donjoj Dubravi, Hodošanu, Podturnu, Vratišincu i Macincu. A iako završetak izgradnje nove škole u Pribislavcu neće biti s početkom nove školske godine, jer nedostaje još šest milijuna kuna, isti je najavljen tijekom jeseni.

* * * * *
Detalje donosimo u informativnom programu.