FOTO: Svečanom sjednicom u Svetoj Mariji nastavljeni Dani Općine

Petak, 10.08.2018.
FOTO: Svečanom sjednicom u Svetoj Mariji nastavljeni Dani Općine
Foto galerija
FOTO: Svečanom sjednicom u Svetoj Mariji nastavljeni Dani Općine
Foto/Autor: Studio M | Općinsko vijeće Općine Sveta Marija u četvrtak je u Domu kulture održalo svečanu Sjednicu povodom Dana Općine.

Otvorio ju je predsjednik Vijeća Dražen Šulj podsjetivši na rečeno prije godinu dana, da akutalna vlast na kraju mandata želi imati rezulate, naglasio je: "Rezultati se već sad vide i želja nam je da našu Svetu Mariji učinimo mjestom za ostanak naših mladih, a želimo i da bude mjesto koje će privući nove obitelji". 

Od većih projekata koji su realizirani u proteklih godinu dana načelnica Đurđica Slamek izdvojila je izgradnju mrtvačnice i dogradnju vrtića u Svetoj Mariji, u Donjem Mihaljevcu rekonstruirana je Mihaljevska zgrada, a oko 100 tisuća kuna uloženo je u zgradu NK Drava. Od većih projekata čija realizacija kreće ove godine izdvojila je izgradnju kanalizacije, prometnice od Svete Marije do željezničke stanice u Donjem Mihaljevcu, dodatno uređenje vrtića uz uspostavu druge smjene za duži boravak djece, sanacija krovišta na Domu kulture u Svetoj Mariji, izgradnja pješačke staze u Donjem Mihaljevcu od ribičkog doma do tzv. plavog mosta i uređenje okoliša oko stare i nove crkve. Nastavit će se i brojnim projektima kojima Općina pokazuje brigu za mlade, od vrtićke dobi do brige za mlade obitelji, kao i pomoć potrebitim mještanima kroz projekt Zaželi koji kreće u rujnu. 
  
Na sjednici su dodijeljena i godišnja priznanja:

Zahvalnica Općine Sveta Marija: ekipa junirki SRD Drava Donji Mihaljevec
Priznanje Općine Sveta Marija: SRD Drava Donji Mihaljevec za 50 godina rada
Plaketa Općine Sveta Marija: Dražen Vlahovski, posmrtno, i Mariji Frančić iz Svete Marije
 
Već niz godina, Općina dodijeljuje i nagrade za najuređenije balkone i dvorišta:
Najcvjetniji balkon: obitelj Mustač iz Svete Marije, obitelj Poljak iz Donjeg Mihaljevca
Najuređenije dvorište: obitelj Orehovec iz Svete Marije, obitelj Ivaci iz Donjeg Mihaljevca
 
Nagrađeni su i učenici koji su sve razrede OŠ završili s odličnim uspjehom: Nika Ivaci, Nina Kedmenec, Nina Poljak, Karlo Vlah i učenik generacije David Kanižaj. kao i oni koji su ostvarili odlične rezultate na raznim natjecanjima.
 
Program obilježavanja Dana općine nastavlja se sutra od 16 sati Črnim igrama v pešti, a u 19 sati počinje Otvoreno prvenstvom Svete Marije u tenisu. U župnoj crkvi u 19 sati bit će služena sveta misa.

* * * * *
O svemu više donosimo u informativnom programu Studija M!