FOTO: Svečanom sjednicom počeli Dani općine Donji Kraljevec, dodijeljena općinska priznanja

Subota, 04.05.2019.
FOTO: Svečanom sjednicom počeli Dani općine Donji Kraljevec, dodijeljena općinska priznanja
Foto galerija
FOTO: Svečanom sjednicom počeli Dani općine Donji Kraljevec, dodijeljena općinska priznanja
Svetom misom i svečanom sjednicom počelo je obilježavanje Dana općine Donji Kraljevec.

 Uz čestitku, na otvaranju Sjednice predsjednik Općinskog vijeća Zoran Strahija istaknuo je:
  •     Postigli smo razinu djelovanja zasnovanu na osluškivanju potreba sumještana te praćenju općih društvenih i ekonomskih trendova. Ravnomjerno potičemo i razvijamo različite segmente društvenog života općine te uravnoteženo zadovoljavamo različite potrebe iz oblasti gospodarstva, kulture, sporta, obrazovanja, socijale i zdravstva te nastojimo mijenjati našu općinu sa željom da njezin identitet i tradicija ostanu isti.

Riječi je potvrdio i načelnik Miljenko Horvat posebno naglasivši kako je želja zadržati mještane, a preduvjet za to je zajedništvo i zajednička želja za napretkom općine, ali i svakog od njezinih šest naselja.

U ime i donjomeđimurskih općina čestitku je uputio gradonačelnik grada Preloga Ljubomir Kolarek, a u ime Međimurske županije čestitali su dožupan Josip Grivec i predsjednik županijske Skupštine Mladen Novak.  
 
Svečana sjednica i ovog puta bila je prilika za dodjelu priznanja i nagrada.

Priznanja su primili: Andrija Ribič za dugogodišnji rad u vatrogastvu, član DVD-a Donji Kraljevec, za 20 godina športska ribolovna društva Črnec Donji Hrašćan i Jezerčića Sveti Juraj u Trnju, a za rad na dobrobiti svoga naselja i općine primio je Vladimir Baranašić iz Svetog Jurja u Trnju.

Priznanja za sportska postignuća primili su: twirling klub, junior U19 KK D.Kraljevec, mladež muški DVD Palinovec, Jan Zrna, Karolina Jančec, Tea Vurušić, Mia Sabol. Novčanim nagradama nagrađeni su uspješni učenici te studenti dobitnici rektorovih nagrada.

Program obilježavanja Dana općine nastavlja se od 16 sati mimohodom od sportske dvorane do nogometnog igrališta gdje će u 17 sati početi kulturni program u kojem će nastupiti domaći KUD, puhački orkestar i mažoretkinje, ali i gosti.

Poslastica za kraj dana, u 20:30 sati na pozornicu stiže Antonija Šola, a iza 22 sata koncert Gazdi.

 
* * * * *
Detalje sa svečane sjednice donosimo u informativnom programu Studija M.