FOTO: Svečanom akademijom međimurski branitelji obilježili 25 godina Udruge

Utorak, 09.10.2018.
FOTO: Svečanom akademijom međimurski branitelji obilježili 25 godina Udruge
Foto galerija
FOTO: Svečanom akademijom međimurski branitelji obilježili 25 godina Udruge
Svečanom akademijom u Scheierovoj zgradi na Dan neovisnosti Republike Hrvatske obilježeno je 25 godina postojanja Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Međimurske županije.
 
Udruga je osnovana 8. listopada l993. godine s ciljem vođenja brige o braniteljima koji se vraćaju s ratišta i kako bi im se olakšalo uključivanje u civilni život. Bila je to tada druga osnovana podružnica u Hrvatskoj, vanstranačka udruga koja danas u Međimurju broji 2552 člana, a ima ustrojen 21 ogranak. Udruga provodi brojne aktivnosti za svoje članove, među kojima su i mjere školovanja, prekvalifikacije i samozapošljavanja, ali i djecu hrvatskih branitelja. Ustrojili su Fond posmrtne pomoći članova od uplaćene članarine te Počasni zdrug Udruge jačine voda. Udruga provodi i aktivnosti za djecu svojih članova, istaknuo je predsjednik Udruge Stjepan Horvat.
 
Dužnost predsjednika do sada su obnašali Josip Taradi, Vinko Horvat, Zdravko Holcinger, Ivan Novak, Josip Horvat, a tajnik je Dražen Tkalec. Podsjetimo da se u Međimurju 17. rujna obilježava kao Dan međimurskih branitelja, a na području županije postavljeno je 45 spomen-obilježja.
 
Povodom 25 godina djelovanja udruge dodijeljene su brojne zahvalnice, priznanja i plakete za rad na realizaciji programskih aktivnosti, kao i Zlatna i Srebrna značka udruge.
 
Zlatna značka Udruge: Janušić Dejan iz Belice, Ovčar Miroslav iz Belice, Turk  Zvonimir iz Čakovca, Žnidarić Nebojša iz Čakovca, Štefić Vladimir iz Donje Dubrave, Hajdinjak Marijan iz Donje Dubrave, Klinec Josip iz Ivanovca, Cerovec Marijan iz Male Subotice, Fabijanić Ivan iz Male Subotice, Kovačec Mladen iz Mihovljana, Vidaković Mata iz Mihovljana, Vidović Zoran iz Mihovljana, Kerovec Mladen iz Murskog Središća, Borko Darko iz Nedelišća, Kare Dragutin iz Preloga, Pavlinek Josip iz Savske Vesi, Košir Zvonimir iz Savske Vesi, Brez Željko iz Strahoninca, Plevnjak Zvonimir iz Svetog Jurja na Bregu, Horvat Marijo iz Svetog Jurja na Bregu, Mihalković Dejan iz Šenkovca i Raus Srećko iz Štrigove.
 
Srebrna značka Udruge: Cerković Josip iz Belice, Miri Stjepan iz Belice, Bistrović Ljubomir iz Čakovca, Haramija Zlatko iz Donje Dubrave, Lepen Krešo iz Donjeg Kraljevca, Žganec  Ivan iz Gornjeg Mihaljevca, Žvorc Miroslav iz Goričana, Krištofić Petar iz Ivanovca, Dobša Antun iz  Ivanovca, Ujlaki Ivan iz Kotoribe, Horvat Zlatko iz Male Subotice, Župančić Ivica iz Mihovljana, Šnajcer  Ivan iz Murskog Središća, Tuksar Franjo iz Murskog Središća, Turk Zvonimir iz Murskog Središća, Okreša Tihomir iz Murskog Središća, Tomšić Damir iz Nedelišća, Ovčar Josip iz Podturna, Fileš Darko iz Preloga, Borković Branko iz Pribislavca, Špiranec Zvonimir iz Strahoninca, Novak Danijela iz Svetog Jurja na Bregu, Grašić Mladen iz Svetog Jurja na Bregu, Fajfar Željko iz Svetog Martina na Muri, Vuk Dražen iz Šenkovca, Golubić Damir iz Šenkovca i Preiner Darko iz Štrigove
 
Zahvalnice: Čeh Dragutin iz Belice, Bistrović Jadranka iz Čakovca, Posedi Božo iz Čakovca, Pongrac Andrija iz Donjeg Kraljevca, Kalamari  Željko iz Ivanovca, Malek Branko iz Kotoribe, Švenda Ivan iz Male Subotice, Brkić Zoran iz Mihovljana, Hajdinjak Dražen iz Mihovljana, Goričanec Darko iz Murskog Središća, Antolović Božidar iz Murskog Središća, Košir Mirko iz Nedelišća, Otorepec Stanko iz Podturna, Golomboš Damir iz Preloga, Braniša Franjo iz Pribislavca, Želježnjak Tihomir iz Strahoninca, Bakač Gordana iz Svetog Jurja na Bregu, Novinščak  Josip iz Svetog Martina na Muri, Matoša Dragutin iz Šenkovca i Jakopić Damir iz Štrigove.
 
Plaketa: Međimurske vode i Ministarstvo hrvatskih branitelja
Priznanja: Horvat Stjepan iz Čakovca, Rođak Ivan iz Čakovca, Lisjak Neven iz Donje Dubrave, Kovačić Franjo iz Gornjeg Mihaljevca, Tkalčec Mladen iz Ivanovca, Jezernik Josip iz Mihovljana, Tarandek Stjepan iz Murskog Središća, Markač Slavko iz Preloga, Vidović Vladimir iz Savske Vesi, Odrčić Boris iz Šenkovca, Holcinger Zdravko iz Čakovca i Horvat Josip iz Čakovca.