FOTO: Svečano otvoren rekonstruiran i dograđen dječji vrtić Fijolica u Prelogu

Srijeda, 04.12.2019.
FOTO: Svečano otvoren rekonstruiran i dograđen dječji vrtić Fijolica u Prelogu
Foto galerija
FOTO: Svečano otvoren rekonstruiran i dograđen dječji vrtić Fijolica u Prelogu
Mjesec dana nakon što su se u njega vratili najmlađi, svečanim programom otvoren je rekonstruiran i dograđen dječji vrtić Fijolica u Prelogu. Uz prigodne govore, program su nastupima upotpunili i polaznici vrtića, a svečanosti su nazočili predstavnici vrtića, Grada Preloga, župan Međimurske županije Matija Posavec, i predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović.
 
Vrtić polazi 160 djece, 60 više nego prethodne pedagoške godine, a smješteni su u ukupno 8 odgojnih skupina – 6 vrtićke dobi i dvije skupine jasličke dobi.  Upravo je novi dodatni prostor, uz novo ruho, najvažnij u cijelom projektu, rekla je ravnateljica Brankica Mezga. U svom govoru poručila je da vrtić mora biti mjesto cjelovitog razvoja, odgoja i učenja djece.
 
Da je Prelog grad prijatelj djece, potvrđeno je to i ovim projektom, a gradonačelnik Ljubomir Kolarek istaknuo da je da će Grad uvijek pronaći sredstava za ulaganje u mlade, a sve kako bi ih zadržao i pružio im najbolje uvjete.

Novi vrtić blagoslovio je župnik župe svetog Jakoba u Prelogu, prečasni Antun Hoblaj, a vrpcu su zajedničkim snagama prerezali polaznici Fijolice:  Dominik Fleten, Korina Vrbanec, Dorian Špoljar, Lana Strahija, Jakov Benč i Ela Poredoš.
 
Novi vrtić razgledala je i predsjednica Grabar-Kitarović, ali je izostavila javni govor kao i izjave za medije a sve kako bi izbjegla navode da otvorenje vrtića koristi za svoju predsjedničku kampanju.