FOTO: Svečana sjednica Skupštine povodom Dana Međimurske županije

Utorak, 30.04.2019.
FOTO: Svečana sjednica Skupštine povodom Dana Međimurske županije
Foto galerija
FOTO: Svečana sjednica Skupštine povodom Dana Međimurske županije
Međimurska županija - otvorena sredina, tolerantna, humana, solidarna, koja živi na svoj način i na taj će način uspjeti - poruka je s održane sjednice Skupštine Međimurske županije povodom dana županije i Spomendana pogibije Petra Zrinskog i Frana Krste Frankopana.

Prvi je čestitku uputio uz najavu nekih novih mogućnosti, nekog novog Dana županije, predsjednik Skupštine. Župan Matija Posavec prezentirao je investice i planove te istaknuo: 
 
  • Međimurski čovjek uvijek je znao zasukati rukave i upravo zbog svih njih Međimurje će biti razvijena, otvorena, solidarna sredina koja živi na svoj način i upravo tako će i nadalje napredovatiRadimo i funkcioniramo vodeći se osnovnom politikom koja se temelji na slobodi i odgovornosti, kulturi rada te realnom i racionalnom pogledu na budućnost.

S čestitkama su stigli ministar graditeljstva Predrag Štromar i ministar gospodarstva i obrta Darko Horvat, ujedno i kao izaslanik predsjednika Vlade RH, te Mate Granić kao izaslanik predsjednice RH.


Dodijeljene nagrade Zrinski i priznanja Međimurske županije

Priznanje su primili mr.sc. Ivanu Zvonaru iz Varaždina, Štefanija Jambrošić iz Gornjeg Kraljevca, Franjo Patafta iz Mihovljana, dr.med. Biserka Goričanec iz Murskog Središća, Dubravko Lesar iz Čakovca, Franjo Patafta iz Strahoninca, Zdravko Kolar iz Strahoninca te Udruga građana Gardruža iz Gradinovca u čije je ime nagradu preuzela predsjednica Marija Prekupec te u ume nagrađenih zahvalila.

Nagrade Zrinskih primili su Poljoprivredno gospodarstvo Srpak,  Đuro Srpak, Tamburaški sastav KUD-a Belica, Županijska liga protiv raka Čakovec, Petar Sabol Sharpey i , Josip Ceilinger iz Nedelišća koji je zahvalio u ime nagrađenih.


Dodajmo tome da je svečanoj sjednici prethodilo polaganje vijenaca kod Spomen obilježja smrtno stradalim i nestalim hrvatskim braniteljima Domovinskog rata Međimurske županije, kojem su uz županijsku delegaciju, a među sotalima nazočili i članovi Zrinske garde, Policijske uprave međimurske i braniteljskih udruga. Molitvu je predvodio fra. Željko Železnjak.