FOTO: Škola u Goričanu do ljeta dobiva i energetski obnovljenu zgradu

Petak, 15.05.2020.
FOTO: Škola u Goričanu do ljeta dobiva i energetski obnovljenu zgradu
Foto galerija
FOTO: Škola u Goričanu do ljeta dobiva i energetski obnovljenu zgradu
Za početak radova na energetskoj obnovi zgrade OŠ Goričan nije smetalo uvođenje prvih mjera u borbi protiv pandemije bolesti COVID-19, a odvijanje nastave na daljinu omogućilo izvođenje radova u punom intenzitetu i trebali bi završiti krajem lipnja, rečeno je to danas na konferenciji za medije.

Izvode se građevinski, strojarski i elektroradovi, a godišnja ušteda toplinske energije po završetku projekta trebala bi iznositi oko 65 posto te će zgrada iz energetskog razreda D prijeći u energetski razred B. 

Projekt energetske obnove vrijedan je 3,4 milijuna kuna, od toga 60 posto sufinancirat će bespovratna sredstva iz EU fondova (2.051.041,51 kuna), 23 posto pokrit će Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije (785.807,24 kuna), a preostali dio od oko pola milijuna kuna sufinancirati iz županijskog Proračuna.

Bit će zamijenjeno i krovište čime se ukupan iznos penje na oko 4 milijuna kuna, a kazao je župan Matija Posavec te dodao da uz uštedu energije i bolje uvjete za učenike i djelatnike škole, projekt pridonosi i gospodarstvu.

Kako je škola prije godinu dana dobila i sportsku dvoranu, zadovoljstvo novim projektom istaknuo je Zlatko Varošanec, ravnatelj škole koju polazi 160 učenika.

Dodajmo tome da će u lipnju na području općine biti završene tri investicije ukupne vrijednosti oko 35 milijuna kuna, uz energetsku obnovu škole tu je izgradnja parkirališta s odvodnjom i izgradnja čvora na autocesti, rekao je načelnik Mario Moharić. 

OŠ Goričan obnavlja se u sklopu drugog kruga energetske obnove škola i sportskih školskih dvorana u Međimurju, a do sada je 11 osnovnih i 5 srednjih škola prošlo neki oblik obnove, a sagrađene su 4 školske sportske dvorane.