FOTO: Selnička škola prva u Međimurju sa solarnim elektranama

Četvrtak, 22.11.2018.
OŠ Selnica_prije energetske obnove
Foto galerija
OŠ Selnica_nakon energetske obnove
Osnovna škola Selnica prva je u Međimurskoj županiji na čije je krovište u sklopu energetske obnove zgrade postavljena solarna elektrana.

Kroz projekt obnove izvedeni su građevinski i strojarski radovi te rekonstrukcija elektroinstalacija i rasvjete. Zamijenjena je vanjska stolarija, izvedena toplinska izolcaija kamenom vunom zidova pročelja i podova potkrovlja. Instalirana je nova LED rasvjeta i ugrađeni novi radijatori.

Uloženo je 2,2 milijuna kuna, od čega 240 tisuća kuna sufinancira proračun Međimurske županije, a preostali dio EU (60 posto) i nacionalni fondovi (30 posto). Kako je rečeno na završnoj konferenciji, energetskom obnovom godišnje će biti otvarene uštede toplinske energije od gotovo 56 posto. Ne manje važno, svi izvedeni radovi trebli bi rezultirati i ugodnijim boravnom u školi koja je izgrađena prije gotovo 50 godina, a polazi ju 246 učenika, uz 47 djelatnika.

Selnička škola četvrta je odgojno-obrazovna institucija u ciklusu energetske obnove vrijednom više od 27 milijuna kuna, istaknuto je na završnoj konferenciji kojoj su nazočili predstavnici Međimurske županije, MENEA-e i OŠ Selnica.