FOTO: Rotary klub Prelog proslavio prvo desetljeće postojanja

Subota, 23.02.2019.
FOTO: Rotary klub Prelog proslavio prvo desetljeće postojanja
Foto galerija
FOTO: Rotary klub Prelog proslavio prvo desetljeće postojanja
Rotary klub Prelog svečanim programom u Domu kulture grada Preloga obilježio je desetu obljetnicu rada. Klub je osnovan 15. studenog 2008. godine, a danas broji 26 članova, među kojima je jedna članica.

Mnogo se promijenilo u deset godina, ali ciljevi ostaju isti, kaže predsjednik Marjan Frančić.
  • Cilj je djelovanje na poboljšanju života u zajednici, djelujemo na raznim poljima, od humanitarnih akcija do nagrađivanja izvrsnosti učenika i studenata, aktivni smo tijekom cijele godine, a sve akcije usmjereavno na donacije udrgama i potrebitima. Cilj je djelovati u zajednici lokalno, bit ćemo i dalje usmjereni na rad s mladima i pomaganje, ali globalno gdje nam je cilj iskorijenje dječje paralize kroz naš program PolioPlus., rekao je Frančić u razgovoru za Studio M.
 
Uz presjek rada u prvom desetljeću, na svečnosti je najavljeno i osnivanje satelitskog kluba mladih i uspješnih ljudi Međimurja.
 
Gradonačelnik Ljubomir Kolarek pak je kazao da su Rotarijanci začetnici gospodarstva u Prelogu, a posebnu čestitku je uputio sugrađanki Ljiljani Trstenjak koja je postala prva guvernerka Rotary Districta 1913 za 2021./2022. Bit će to prvi puta da će se u Hrvatskoj na toj funkciji naći jedna žena, a dodajmo svemu da će ove godine hrvatski Rotary District obilježiti 90 godina postojanja.


**Detalje i izjave donosimo i informativnom programu.