FOTO: Povodom Svih svetih položeni vijenci i zapaljene svijeće

Srijeda, 31.10.2018.
FOTO: Povodom Svih svetih položeni vijenci i zapaljene svijeće
Foto galerija
FOTO: Povodom Svih svetih položeni vijenci i zapaljene svijeće
Povodom blagdana Svih svetih polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća u Čakovcu i Varaždinu odana je počat preminulim građanima Međimurske, odnosno Varaždinske županije.
 
Na čakovečkom groblju počast su odala izaslanstva Međimurske županije, Grada Čakovca, Policijske uprave međimurske, članovi braniteljskih udruga, obitelji poginulih branitelja i građani. Molitvu je kod središnjeg križa predvodio gvardijan Franjevačkog samostana fra Željko Železnjak.

Izaslanstvo Grada Preloga s predstavnicima mjesnih odbora položilo je vijence i zapalilo svijeće kod središnjih križeva na mjesnim grobljima u Draškovcu, Cirkovljanu, Svetom Juraju u Trnju i Prelogu.
 
Kod središnjeg križa na gradskom groblju u Varaždinu u pratnji Husarske garde počat su odala izaslanstva Varaždinske županije, Grada Varaždina, Policijske uprave varaždinske te Udruge udovica i roditelja poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Varaždinske županije te predstavnici braniteljskih udruga. Izaslanstvo Županije je položilo vijenac i zapalilo svijeću i kod Spomen kosturnice pridruživši se Zajednici Udruga Antifašista Varaždinske županije koji se ovih dana sjećaju svojih poginulih suboraca.
 
Posebna počast u obje županije odana je braniteljima kao znak zahvalnosti i trajnog sjećanja na položene živote u stvaranju samostalne i neovisne hrvatske države.

Misa zadušnica za sve poginule hrvatske branitelje u crkvi Sv. Nikole biskupa bit će služena na Dušni dan u 9 sati.