FOTO: Povelja Međimurske županije biskupu Josipu Mrzljaku

Ponedjeljak, 23.12.2019.
FOTO: Povelja Međimurske županije biskupu Josipu Mrzljaku
Foto galerija
FOTO: Povelja Međimurske županije biskupu Josipu Mrzljaku
Svečana Skupština Međimurske županije održana je zgradi Scheier. Okupili su se vijećnici Skupštine, predstavnici Međimurske županije, kulturnog, vjerskog, obrazovnog života te drugih jasnih ustanova.

Rezimirana je godina na izmaku, najavljeno ono što nas čeka u sljedećoj.

S rezultatima Skupštine ove godine zadovoljan je predsjednik Mladen Novak, ali je poručio i da moraju biti kritični prema onome što je bilo zacrtano, a nije se ostvarilo. Između ostalog podsjetio je na prvu tematsku sjednicu Skupštine, pohvalio vijećnike za prihvatljive i tolerantne tonove, konstruktivne i kreativne rasprave, no podsjetio je da nije sve teklo tako glatko. Jedna je sjednica prekinuta, bilo je odluka koje su odbijene, a neke od njih posebno je izdvojio.

Najaktualnija je tema Županijske bolnice Čakovec za koju je kazao da neće biti poligon za politička prepucavanja. S time se složio i župan Matija Posavec, a koji je najavio sve ono što Međimurje čeka u sljedećoj godini.

Na svečanosti je Povelju Međimurske županije primio umirovljeni varaždinski biskup u miru mns. Josip Mrzljak za doprinos razvitku i općem napretku te promicanju položaja i ugleda MŽ, predvođenjem duhovne i pastoralne skrbi vjernika.

Detalje donosimo u našem informativnom programu.