FOTO: Otvorena jedna od najiščekivanijih dvorana: ulazak i u jednosmjensku nastavu

Subota, 11.05.2019.
FOTO: Otvorena jedna od najiščekivanijih dvorana: ulazak i u jednosmjensku nastavu
Foto galerija
FOTO: Otvorena jedna od najiščekivanijih dvorana: ulazak i u jednosmjensku nastavu
Osnovna škola Goričan i mještani općine u petak su i službeno dobili sportsku dvoranu. Gradilo se od 2013. godine, kada je postavljen kamen temeljac.
  • Možda je malo predugo trajalo, ali dočekali smo i to, izjavio je načelnik Mario Moharić, a dodao da će dvoranu an raspolaganju imati i brojne sportske udruge s područja općine. 

Iako, čekalo se i puno duže, no dvoranu je napokon dvoranu dočekalo sadašnjih 178 učenika u 11 razrednih djela i 33 djelatnika škole. Ona donosi veliku prekretnicu, kaže ravnatelj Zlatko Varošanec.
 
  • Prekretnica ne samo za školu, već i cijelo mjesto. Dvorana znači i ulazak u jednosmjensku nastavu, jednostavno, jedno veliko ostvarenje sna na koji smo čekali godinama, desetljećima i ovo je fenomenalan osjećaj, poručio je zadovoljno. 

U dvoranu je uloženo 13.663.455, 47 kuna a financirana je iz proračuna Međimurske županije i Općine Goričan. Vrpcu su prerezali učenici Lea Varošanec i Leona Vadlja, a svečanosti je uz brojne goste nazočila i pomoćnica ministrice znanosti i obrazovanja Lidija Kralj.
 
  • Toliko ste dugo čekali tu dvoranu da je bilo čak i malo nepovjerenja, no vaše puno srce i iskrena želja da Goričan ima sportsku dvoranu danas se konačno ostvarilo. U protekle dvije godine ovo je četvrta dvorana koju otvaramo i sve što radimo u obrazovanju radimo s dobrom vjerom da jedino tako možemo ostvariti sretniju sredinu,  rekao je župan Matija Posavec. 

Ova je priča tako je napokon dobila sretan završetak, a red sada stiže i na OŠ Goričan. Osnovana je 1856. godine, a sada joj slijedi energetska obnova. 

Novu dvoranu blagoslovio je Varaždinski biskup mons. Josip Mrzljak u pratnji župnika Josipa Drvoderića, a u kulturno-umjetničkom programu predstavljeno je bogatstvo Općine Goričan te su svojim nastupima oduševili Puhački orkestar Goričan, Zbor Osnovne škole Goričan, Mažoretkinje Goričana, Twirling klub Goričan, mališani Dječjeg vrtića Ružica, Crkveni zbor Župe sv. Leonarda i KUD Goričan, kao i učenici škole.