FOTO: OŠ Strahoninec jubilarnu godinu zaključila otvaranjem sportske dvorane

Subota, 22.12.2018.
FOTO: OŠ Strahoninec jubilarnu godinu zaključila otvaranjem sportske dvorane
Foto galerija
FOTO: OŠ Strahoninec jubilarnu godinu zaključila otvaranjem sportske dvorane
radio@studiom.hr | U ožujku 2014. postavljen je kamen temeljac, a u petak otvorena školska sportska dvorana OŠ Strahoninec u Strahonincu. U nju je uloženo oko 11,6 milijuna kuna, od toga iz proračuna Međimurske županije financirano je 6.847.680,00 kuna, a iz proračuna Općine Strahoninec 3.375.748,79 kuna. Preostali dio od oko 1,4 milijuna sufinancirali su Ministarstvo europskih fondova i Ministarstvo znanosti i obrazovanja.

OŠ Strahoninec ove godine slavi 115. obljetnicu postojanja, a nosi čak 14 europskih oznaka kvalitete, ima status etwinning škole, projekti Erasmusa dio su kurukuluma, a u njoj se provodi i projekt 1,2,4 palim lampicu za darovite učenike. Školu polaze 332 učenika, a ima 44 zaposlenih. Otvaranje dvorane najljepši je božićni poklon za sadašnje i buduće generacije, rekla je tom prilikom ravnateljica Jelena Okun.

Kroz cijelu povijest škola je predstavljala kulturno, društveno i obrazovno središte općine, kazao je načelnik Franjo Lehkec te dodao kao vjeruje da će generacije koje dolaze iskoristiti dvoranu za još bolje sportske rezultate. U novoj dvorani ujedno je održana i svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Stahoninec.

Dvoranu su rezanjem vrpce otvorili učenici Saša Andrašec i Vinko Deban, a svečanosti su nazočili župan Matija Posavec te ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak. Međimursku županiju navela je kao primjer brige o obrazovanju koje navodi kao ključ promjene u društvu te istaknula potrebu zajedničkih napora kako bi škole uveli u 21. stoljeće.

U prigodnom blagdansko-kulturnom programu sudjelovali su učenici, Pjevčaki zbor općine Strahoninec.  Novu dvoranu blagoslovio je varaždinski biskup monsinjor Josip Mrzljak.