FOTO: Od Margarete do Margarete: Općina koja se ima čime pohvaliti

Nedjelja, 14.07.2019.
FOTO: Od Margarete do Margarete: Općina koja se ima čime pohvaliti
Foto galerija
FOTO: Od Margarete do Margarete: Općina koja se ima čime pohvaliti
Svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Donja Dubrava održana u petak bila je središnja svečanost obilježavanja Dana općine Donja Dubrava.
 
Otvorio ju je predsjednik Općinskog vijeća Damir Vidović koji je istaknuo da funkciju preuzeo prije pola godine, a podsjetio je na turbulentno razdoblje i politička previranja unatoč kojima su vijećnici donijeli važne odluke.
 
U razdoblju od Margarete do Margarete na odrađene projekte i brojne aktivnosti podsjetio je načelnik Marijan Varga, a osvrnuo se i na one koji slijede.

Spomenuo je sve značajnije aktivnosti općinskih udruga, ukupan iznos investicije u Gospodarsku zonu u koju će biti uloženo gotov pola milijuna kuna. Bit će nastavljena i obnova Doma kulture Zalan, a za najmlađe i njihov ljepši boravak u predškolskoj ustanovi, istaknut je projekt Izgradnje dječjeg igrališta uz uređenje sportskog parka Krbulja. Na široko su već poznati Dani ljuka i ekološke proizvodnje, a i dalje se nadaju da će projekt prepoznati i više državne institucije. Između ostalog, naveo je i da je uoči svečane sjednice dodijeljene pomoći roditeljima djece novorođenčadi, dok je su stipendije za studente uvećane za sto posto, a važan je i stambeni poticaj za devet obitelji.

U planovima na dolazeće razdoblje svakako najiščekivanija je izgradnja kanalizacijske mreže u koju se kreće s početkom jeseni.

Na samom kraju istaknuo je ponos povratkom nogometnog kluba NK Dubravčan nakon sedam godina u Prvu međimursku nogometnu ligu.
 
Općina je to koja se ima čime pohvaliti, istaknuo je iz čestitku povodom Dana općine župan Matija Posavec. Čestitali su i potpredsjednik Vlade te ministar graditeljstva i poduzetništva Predrag Štromar, te načelnik Općine Kotoriba Ljubomir Grgec u ime donjomeđimurskih općina.
 
Na svečanosti su dodijeljene i općinske zahvalnice: Biserki Vučenik, Daliboru Međimurcu, Kristijanu Krušelju i Andreju Horvatu. Plaketama su nagrađene tvrtke: Bali i Tehnodom. U ime nagrađenih zahvalio je Horvat.
 
Nagrađeni su i osnovnoškolci odlikaši: Vid Krušelj, Nino Mirić, Dunja Miser, Stjepan Miser, Franjo Orehovec, Benjamin Rusak i Niko Štefić. Uz njih nagrade su dobile dvije srednjoškolke za rezultate u radu postignute na državnoj razini: Marija Duhović i Barbara Čižmešija.
 
Svečanost su nastupima upotpunili članovi zbora mladih pod vodstvom kantorice Marije Hunjadi i Nikole Štefića, a ujedno i povodom obilježavanja 230 godina osnivanja Župe svete Margarete te 30 godina otkako je njoj župnik Mirko Pilaj.
 
* * * * *
Detalje donosimo u informativnom programu, a fortografije pogledajte u galeriji (lijevo).