FOTO: Obilježena 17. godišnjica pogibije policajca Željka Murka

Srijeda, 12.02.2020.
FOTO: Obilježena 17. godišnjica pogibije policajca Željka Murka
Foto galerija
FOTO: Obilježena 17. godišnjica pogibije policajca Željka Murka
Komemoracijom u Mihovljanu i paljenjem svijeća obilježena je godišnjica pogibije policijskog službenika Policijske uprave Međimurske Željka Murka. Tragično, ali hrabro i nesebično život je izgubio na današnji dan prije 17 godina prilikom potjere za pljačkašem banke u Nedelišću.

Uz spomen-ploču na mjestu pogibije kod dravskog mosta u Gornjem Kuršancu svijeće su zapalili predstavnici Policijske uprave međimurske, Postaje prometne policije Čakovec i članovi obitelji. Položili su i vijenac na Murkovom posljednjem počivalištu gdje su mu počast za nesebičnu požrtvovnost odala i izaslanstva Ministarstva unutarnjih poslova, Međimurske županije, Grada Čakovca, Udruge dragovoljaca i veterana domovinskog rata - Ogranka Mihovljan i Dobrovoljnog vatrogasnog društva iz Mihovljana, Policijske uprave varaždinske i IPA-e Međimurje. Molitvu je predvodio je kapelan Policijske kapelanije Sv. Franjo Asiški vlč. Vjekoslav Vidaček.

Na komemorativnom skupu gdje evocirane uspomene i sjećanja, najmlađem sinu poginulog, gradonačelnik Stjepan Kovač i zamjenik župana Josip Grivec uručili su prigodne poklone.

Ime Željka Murka danas je simbol odgovornosti, predanosti poslu kojeg policajci obavljaju. Obilježavanje 17. godišnjice pogibije bit će nastavljeno u petak malonogometnim turnirom u sportskoj dvorani II. osnovne škole Čakovec.