FOTO: Obilježen Međunarodni dan starijih osoba

Utorak, 01.10.2019.
FOTO: Obilježen Međunarodni dan starijih osoba
Foto galerija
FOTO: Obilježen Međunarodni dan starijih osoba
Zaštita zdravlja i kvaliteta života osoba treće životne dobi osnovni je pokazatelj napretka svake zajednice. Povodom Međunarodnog dana starijih osoba koji se obilježava 1 listopada održano je tradicionalno druženje u Domu za starije i nemoćne osobe Čakovec.
 
Briga o starijima nije samo obveza obitelji, već i šire zajednice čija je zadaća osigurati im sve mogućnosti za zdravo starenje i participaciju u društvu. Međunarodni dan starijih osoba Glavna skupština Ujedinjenih naroda proglasila je 14. prosinca 1990. godine kako bi se naglasila važnost osiguravanja životne sredine koja se može prilagoditi potrebama stanovnika treće životne dobi.
 
„Lijepo je to da, baš danas, na ovom našem planetu netko misli i na nas. Kao da je bilo jučer - sve se ponavlja. I naša dvorana, sva u sjaju, dočekuje naše drage goste. I mi smo tu, dragi prijatelji. Samo nekih dragih lica više ne vidim među nama. I to je život. Danas smo došli zahvaliti što smo još tu, no želimo zahvaliti i svim našim dragim čuvarima koji brinu o nama i svaki nam dan pokazuju da nismo sami. Hvala vam od srca.“ - kazala je prilikom svog obraćanja korisnica Doma Nevenka Vincens, dok je Marija Mašić pročitala simboličnu pjesmu Ratka Zvrka naziva „Moja baka“.
 
Svečanost su svojim nastupom uveličali članovi pjevačkog zbora Doma za starije i nemoćne, ansambl Kalinka te dječja vokalna skupina Malinka.
 
Zamjenik župana Međimurske županije Josip Grivec korisnike Doma obradovao je poklon košarom te im na njihov dan zaželio da ih služi zdravlje, uz veliku dozu optimizma.