FOTO: Obilježen Dan sjećanja na žrtvu Vukovara 1991.

Subota, 17.11.2018.
FOTO: Obilježen Dan sjećanja na žrtvu Vukovara 1991.
Foto galerija
FOTO: Obilježen Dan sjećanja na žrtvu Vukovara 1991.
radio@studiom.hr | Večer uoči 27. obljetnice pada Vukovara 1991. godine, Dan sjećanja na žtvu Grada heroja pod nazivom „I u mom gradu Vukovar svijetili“ obilježen je u Čakovcu.

Kod središnjeg spomenika 87 poginulih i nestalih branitelja iz Međimurja koji su svoje živote položili na oltar Domovine počast su polaganjem vijenca, upaljenim svijećama i molitvom, odali članovi Koordinacije udruga Domovinskog rata Međimurske županije, Policijske uprave međimurske, Međimurske županije, Grada Čakovca, Zrinske garde Čakovec, obitelji branitelja i brojni žitelji Međimurja. Prošlo je 27 godina, a tek u rujnu progovorila je Vukovarska žrtva, koja ne smije biti zaboravljena, poručio je na svečanosti obilježavanja sudionik obrane Grada heroja, Željko Sršan.

U Domovinskom ratu život je izgubilo 87 međimurskih branitelja, isto toliko dana trajala je najkrvavija bitka iz koje se brojni Međimurci nisu vratili. Stoga će brojni predstavnici braniteljskih udruga i Župnaije sudjelovati i na središnjoj švečanosti obilježavanja u Vukovaru, kazao je župan Matija Posavec.

Kolona sjećanja niz Vukovarsku ulicu upalila je brojne lampione, a u središtu rotora ispisano je Vukovar.

* * * * *
Više s obilježavanja poslušajte u informativnom programu Studija M, a fotografije pogledajte u galeriji (lijevo).