FOTO: Obilježen Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja

Nedjelja, 04.08.2019.
FOTO: Obilježen Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja
Foto galerija
FOTO: Obilježen Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja
Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja u Međimurskoj je županiji obilježen je danas polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća uz spomenik poginulim i nestalim hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata u Perivoju Zrinskih.

Obilježavanjem datuma na koji je prije 24 godine počela vojno-redarstvena operacija Oluja, prisjećamo se hrabrih i odvažnih hrvatskih branitelja koji su pokazali zajedništvo i snagu.
 
  • Ta operacija bila je odlučujuća oslobodilačka bitka koja je zaustavila rat te donijela dugo priželjkivani mir i slobodu našoj Domovini. Hrvatska je stvorena voljom hrvatskoga naroda, a na nama je da poštujemo svaku žrtvu i ljudski život koji je izgubljen u toj borbi. Ovaj datum obilježavamo kao dan naše slobode, iskazujući poštovanje prema svim sudionicima Domovinskog rata, hrvatskim braniteljima i njihovim obiteljima - rekao je predsjednik Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata Međimurske županije Stjepan Horvat.

Zahvalnost svim hrvatskim braniteljima i njihovim obiteljima, a posebice međimurskih braniteljima uputio je međimurski župan Matija Posavec. Između ostalih, počast su odali i predstavnici Policijske uprave međimurske, Zrinske garde i braniteljskih udruga.

Prethodno je svetu misu za Domovinu u župnoj crkvi svetog Nikole biskupa predvodio fra Željko Železnjak.