FOTO: Novi reanimobil od pola milijuna kuna u Zavodu za hitnu medicinu

Ponedjeljak, 17.12.2018.
FOTO: Novi reanimobil od pola milijuna kuna u Zavodu za hitnu medicinu
Foto galerija
FOTO: Novi reanimobil od pola milijuna kuna u Zavodu za hitnu medicinu
Sredstvima iz županijskog proračuna financirano je novo vozilo-reanimobil za Zavod za hitnu medicinu Međimurske županije. Vrijedno je 524 tisuće kuna, a ukupno je sedmo u voznom parku županijskog Zavoda.
 
U njemu će biti moguće obaviti reanimaciju životno ugroženih pacijenata i tijekom same vožnje, a sadrži opremu poput defibrilatora, respiratora i EKG uređaja. Ima specifičnosti poput rasvjetnih tijela, a unutra se nalaze dva akumulatora za punjenje uređaja, klimatizacijski sustav i GPS lokatori. Cilj Zavoda za hitnu medicinu je obnova voznog parka sukladno svim standardima, kazao je ravnatelj Zavoda Tomislav Novinšćak prilikom primopredaje vozila. - Brzina liječničke intervencije često puta spašava život stoga je važno imati moderna i opremljena vozila, dodao je. Podsjetimo da Zavod, osim u Čakovcu, ima i podružnice u Prelogu i Mursskom Središću koje imaju po pet timova, od ukupno 20.
 
Uključujući ovo vozilo, ukupna investicija u zdravstveni sustav u Međimurju je više od 140 milijuna kuna. U proračunu za 2019. godinu osigurano je gotovo pola milijuna kuna za financiranje ispostave hitne medicine u Murskom Središću, a župan Matija Posavec podsjetio da se nastavlja obnova zgrada bolnice i nabavka nove opreme. Najavio je i izgradnju pristupne ceste, odnosno rekonstrukciju ulaza u prostor Županijske bolnice.
 
Međimurski Zavod jedna je od rijetkih zdravstvenih ustanova u Hrvatskoj koja nema problema s odlaskom liječnika što je rezultat ulaganja u opremu, vozila, moderan i funkcionalno uređen prostor i stalne edukacije, tvrdi Novinšćak. Dodajmo tome da su djelatnici Hitne nadavno predstavljali Hrvatsku na međunarodnom natjecanju u Sloveniji gdje su u ukupnom poretku osvojili treće mjesto te donijeli prvi, povijesni pokal za Hrvatsku.