FOTO: Međimurski umirovljenici obilježili svoj dan

Četvrtak, 27.09.2018.
FOTO: Međimurski umirovljenici obilježili svoj dan
Foto galerija
FOTO: Međimurski umirovljenici obilježili svoj dan
radio@studiom.hr | Matica umirovljenika Međimurske županije petu godinu uzastopace u Centru za kulturu Čakovec priredila je kulturno-umjetnički program povodom 1. listopada,  Međunarodnog dana starijih osoba.
 
Želja je da se podigne svijest o izazovima i problemima s kojima se starije osobe svakodnevno susreću, rekla je u uvodu predsjednica Matice umirovljenika Nada Lovrec. Dodala je i kako bi mlađe generacije trebale biti zahvalnije i pokazati više poštovanja premo starijima, kao i da njihovo bogato iskustvo i želja da i dalje sudjeluju u napretku društva u cjelini pokazuje da još nisu za odbaciti.
 
U programu su nastupili Pjevački zbor Strahoninec pod ravnanjem Aleksandra Rebernika sa spletom međimurskih pjesama, samostalnu izvedbu imale su članice Zbora Nadica Palfi i Katarina Sabol, a predstavu Zabranjeno voće izvela je Kazališna družina KUU Seljačka sloga iz Nedelišća. Okupilo se 500 umirovljenika, a podršku su im dolaskom dali broji predstavnici kulturnog, društvenog i političkog života.