FOTO: Međimurska obrtnička komora - 45 novih majstora

Srijeda, 23.01.2019.
FOTO: Međimurska obrtnička komora - 45 novih majstora
Foto galerija
FOTO: Međimurska obrtnička komora - 45 novih majstora
Na prigodnoj svečanosti Obrtnička komora Međimurske županije dodjelila je 45 novih majstorskih  diploma - majstorske titule za 42 majstora u 18 zanimanja iz Međimurske, Varaždinske i Koprivničko-križevačke županije i to sa čak 27 novih majstora iz Međimurske županije.

Obrtnička komora 23 organizira ispite za majstore, a svima je čestitao predsjednik Boris Lukovnjak. Kako je poručio, položena majstorska diploma veliki je korak u karijeri, no ona kao takva nije vrhunac obrazovanja. Potrebno je nastaviti ulagati u cjeloživotno obrazovanje kako bi ostali u doticaju s novim tehnologijama, znanjima i trendovima bez kojih je nemoguće očekivati daljnji napredak. U ime  Međimurske županije čestitku je uputio zamjenik župana Josip Grivec.

Počeci obrtništva u Međimurju sežu još u 17. stoljeće kada je zabilježeno osnivanje prvih cehova u Čakovcu. Kontinuirano ulaganje u u obrtništvo-stipendiranje mladih za deficitarna zanimanja (više od četiri stotine učenika) te potpore za nastupe na sajmovima u zemlji i inozemstvu posljednjih deset godina rezultiralo je s 59 novih obrta u 2018. godini, odnosno stalnim porastom broja obrtnika posljednje tri godine (1.195 obrtnika 2016. godine, 1200 obrtnika 2017. godine te 1259 obrtnika 2018.