FOTO: Međimurje dostojanstveno odalo počast gradu heroju

Ponedjeljak, 18.11.2019.
FOTO: Međimurje dostojanstveno odalo počast gradu heroju
Foto galerija
FOTO: Međimurje dostojanstveno odalo počast gradu heroju
Čakovec i  Međimurje večer uoči i na sam Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje odali su počast gradu heroju, svim poginulim i nestalim hrvatskim braniteljima.

Tužna obljetnica u Čakovcu je obilježena jučer. Počelo je svetom misom u crkvi sv. Antuna Padovanskog, odakle je kolona sjećanja krenula je do Vukovarske ulice koju su osvijetlili upaljenim lampijonima, dok je u rotoru ispisano 'Vukovar'. Obilježavanje je nastavljeno polaganjem vijenaca i paljenem svijeća kod spomen-obilježja poginulim i nestalim braniteljima u Preivoju Zrinskih. Počast su odala izaslanstva Međimurske županije, Grada Čakovca, Policijske uprave međimurske, udruga proizašlih iz Domovinskog rata i brojni građani. 

U Prelogu je obilježavanje Dan sjećanja na žrtvu Vukovara započelo danas svetom misom u crkvi svetog Jakoba za sve koji su živote položili na oltar Domovine. Kod spomenika Domovinskom ratu položen je vijenac i zapaljene su svijeće, a počast su odali predstavnici Grada, mjesnih odbora, udruga proisteklih iz Domovinskog rata te učenici osnovne i srednje škole Prelog.

U Donjem Kraljevcu 28. obljetnica pada Vukovara bit će obilježena s početkom u 18 sati. Okupljanje i paljenje prve svijeće bit će kod crkve sv. marije Magdalene, a formirana kolona krenut će Kolodvorskom ulicom do pružnog prijelaza i osvijetlili je lampijonima. 


I ove godine u 18 sati i 11 minuta oglasit će se crkvena zvona u znak sjećanja na žrtvu Vukovara i na sve žrtve Domovinskoga rata