FOTO: Kreće energetska obnova Osnovne škole Podturen

Srijeda, 18.09.2019.
FOTO: Kreće energetska obnova Osnovne škole Podturen
Foto galerija
FOTO: Kreće energetska obnova Osnovne škole Podturen
U Osnovnoj školi Podturen u srijedu je potpisan ugovor o energetskoj obnovi zgrade vrijedan 3.215.405,88 kuna s PDV-om, a radovi će biti izvedeni u roku od 150 dana. Ugovor je potpisala ravnateljica Marijana Cerovec s predstavnikom izvođača radova Aleksandrom Markovom, a istaknula je da će projekt dati potpun izgled školi koja je u proteklih 15 godina doživjela transformaciju.

„Izgradnjom školske sportske dvorane stvoreni uvjeti za jednosmjensku nastavu i suvremene oblike rada. Sustavno radimo na unaprjeđivanju obrazovno-odgojnih metoda, kvaliteti nastave, pratimo razvoj tehnologije i trudimo se da našim učenicima boravak u školi bude što ugodniji, a energetska obnova škole zaokružit će cjelinu svih ulaganja.“, kazala je Cerovec.

Projekt će sa 60 posto (1,8 milijuna kuna) biti sufinanciran bespovratnim europskim sredstvima, dok će preostalih 40 posto biti osigurano u županijskom proračunu. Po završetku svih radova škola će prijeći iz energetskog razreda C u B, a rezultirat će značajno manjom potrošnjom toplinske energije, kazao je direktor MENA-e Alen Višnjić. Uz radove na obnovi zgrade, bit će izgrađena i platforma koja će omogućiti lakši pristup osobama s invaliditetom i smanjenom pokretljivošću.

Župan Matija Posavec dodao je i da će učenicima i zaposlenicima učiniti boravak u školi ugodnijim Sustavnim ulaganjem u opremanje i modernizaciju škole podiže se kvaliteta obrazovanja, rekao je načelnik Perica Hajdarović, a Općina prati potrebe svojih mladih stoga su trenutna ulaganja u izgradnju i uređenje sportskih terena oko škole - atletska staza, odbojkaško i košarkaško igralište.

Osnovna školu Podturen već niz godina uključena je u razne aktivnosti koje su prepoznate i na međunarodnoj razini te je u svibnju se u svibnju našla među tri najbolje škole na međunarodnom natječaju EU Health Award for cities, NGOs and schools, Europske komisije za javno zdravlje.