FOTO: Korak prema vraćanju statusa društveno-kulturnog centra

Utorak, 29.01.2019.
FOTO: Korak prema vraćanju statusa društveno-kulturnog centra
Foto galerija
FOTO: Korak prema vraćanju statusa društveno-kulturnog centra
radio@studiom.hr | Zgrada Scheier u Čakovcu do studenog 2020. godine bit će adaptirana i otvorena za javnost, odnosno stavljena u funkciju za kulturno-umjetničke programe koje će moći kreirati sami građani.
 
Davnih godina Šajerica je bila središnji društveno-kulturni centar, no posljednjih godina u njoj se odvijaju tek poneka događanja pa se ovim projektom to želi promijeniti. Zagrada će biti opremljena za multidisciplinarne kulturne programe koji će biti dostupni i osobama s invaliditetom, a bit će ugrađen i lift. Radove i aktivnosti s gotovo 2,5 milijuna kuna financira Europska unija, a kroz projekt Nove prakse – sudioničko upravljanje zgradom Scheier koji je prijavila Platforma za Društveni centar Čakovec.
 
Cilj je zajednički pronalazak kvalitetnih programa, kako bi zgrada vratila svoju prvotnu namjenu, ističe Darko Ciglar, voditelj projekta. Nakon što se istraži stanje i potrebe kulture u Međimurju, bit će održane tribine, fokus grupe i javni razgovori te provedene tematske radionice, najavila je Kristina Pongrac, voditeljica edukacija adaptacije i kulturnog programa.

Vlasnik i upravitelj zgrade je Međimurska županija koja je poduprla ideju. Ugovor su potpisali župan Matija Posavec i izvršni direktor Platforme Milivoj Kuhar.

______________
Detalje donosimo u informativnom programu Studija M!