FOTO: Kamion Strojarske i prometne škole vrijedan 630 tisuća kuna

Petak, 08.02.2019.
FOTO: Kamion Strojarske i prometne škole vrijedan 630 tisuća kuna
Foto galerija
FOTO: Kamion Strojarske i prometne škole vrijedan 630 tisuća kuna
Učenici koji se školuju za vozače motornih vozila u Strojarskoj i prometnoj školi u Varaždinu praktičnu nastavu će obavljati u novom teretnom vozilu C kategorije. 
 
Isto su zajedničkim snagama s ukupno 630 tisuća kuna nabavili Varaždinska županija i škola koja je vlastitim sredstvima sufinancirala veći dio, 400 tisuća kuna. Predmet upravljanje motornim vozilom ima ukupno 45 sati, a  kako se veliki dio nastave izvodi na javnim prometnicama, kamion je neophodno sredstvo, a već je prozvan i „bijelim labudom“ kole, rekao je ravnatelj škole Milan Žunar.
 
Varaždinska škola specijalizirala je u dva obrazovna sektora, u strojarstvu te prometu i logistici. Ima oko 800 učenika, a oni su mogli birati između četrdesetak  zanimanja. Škola svake godine udi i 10 do 12 zanimanja koja su tražena na tržištu rada zbog čega učenici odmah po završetku školovanja dobivaju posao. Prema kriterijima Ministarstva znanosti i obrazovanja, Strojarska i prometna škola u Varaždinu je prva škola u regiji i treća u Hrvatskoj, dok je u sektoru prometa i logistike najbolja u cijeloj Hrvatskoj. Škola ima vlastitu autoškolu, provodi programe obrazovanja odraslih, a vrlo je uspješna i u provedbi EU projekata.