FOTO: Happy Bike: U Oporovcu otvoreno odmorište za bicikliste

Srijeda, 19.06.2019.
FOTO: Happy Bike: U Oporovcu otvoreno odmorište za bicikliste
Foto galerija
FOTO: Happy Bike: U Oporovcu otvoreno odmorište za bicikliste
U Oporovcu je otvoreno multifunkcionalno odmorište za bicikliste, a izrađeno u sklopu projekta Happy Bike kojom su gradovi Ludbreg, Prelog i mađarski grad Letenye povezani biciklističkom trasom dužine oko 110 kilometara.

Adaptiran i uređen je stario dio doma kulture u Oporovcu i od danas biciklistima, osim servisa njihovih ljubimaca na dva kotača, nudi mjesto za potpuni odmor. Sastoji se od funkcionalne kuhinje, zasebne prostorije za odmor te kupaone s tušem. Grad Prelog koji je i nositelj projekta na svom dijelu izgradio je biciklističku traku djelom dravskog nasipa. Niz rutu koja se dotiče niza atrakcija, povijesnih spomenika, turističke ponude, postavljene su i interpretacijske staze sa prikazom prirodne i kulturne baštine.

Projekt je ukupne vrijednosti oko milijun eura, od čega je 85 posto sufinancirano sredstvima EU, dok preostali dio sufinanciraju partneri na projektu. Na Grad Prelog tako otpada oko 280 tisuća eura, a iz gradskog proračuna projekt je sufinanciran s oko 42 tisuća eura. Sredstvima u ovom projektu ujedno je financirana i projektna dokumentacija za pješačko-biciklističku traku Oporovec-Draškovec, a sada slijedi rad na traženju novih mogućnosti financiranja kako bi se ista i realizirala.