FOTO: Gotovo 1500 djece u Međimurju nalazi se u riziku od siromaštva

Četvrtak, 14.02.2019.
FOTO: Gotovo 1500 djece u Međimurju nalazi se u riziku od siromaštva
Foto galerija
FOTO: Gotovo 1500 djece u Međimurju nalazi se u riziku od siromaštva
Za ukupno 1492 učenika osnovnih škola u Međimurju koji su u riziku od siromaštva ove školske godine osiguran je topli obrok u školi. Tijekom aktualne školske godine za njih je osigurano 261.100 obroka.
 
Projekt Školski oboci svima provodi se treću godinu, a ukupne je vrijednosti 1.499.627,85 kuna i financiran je iz Fonda europske pomoći za najpotrebitije, a kroz poziv Osiguravanje školske prehrane za djecu u riziku od siromaštva. Nositelj je Međimurska županija, uključeno je i osam općina, a provodi su u sve 23 osnovne škole. Predstavnici Županije i škola okupili su se u županijskoj vijećnici kako bi potpisali ugovore.
 
Zamjenica župana Sandra Herman istaknula je kako se radi o projektu koji u velikoj mjeri pridonosi ostvarivanju jednakih mogućnosti učenika osnovnih škola.

„Osam jedinica lokalne samouprave sudjeluje u sufinanciranju ili potpunom financiranju školskih obroka učenicima na svom području. Nadam se da će se i ostali gradovi i općine priključiti, ali i da će u budućem razdoblju Ministarstvo znanosti i obrazovanja te europski fondovi prepoznati istu potrebu i za učenike naših srednjih škola“, zaključila je.