FOTO: GODINA ZA PAMĆENJE U ČEHOVCU Simbolično otvorena Nova ulica

Srijeda, 06.12.2017.
FOTO: GODINA ZA PAMĆENJE U ČEHOVCU Simbolično otvorena Nova ulica
Foto galerija
FOTO: GODINA ZA PAMĆENJE U ČEHOVCU Simbolično otvorena Nova ulica
Krajem listopada u Čehovcu su završili radovi na izgradnji kanalizacije, a jutros je simbolično za Dan grada Preloga u ovom prigradskom naselju otvorena i Nova ulica. 
 
Mjesto za stanovanje u njoj je još krajem 2014. sa svojom obitelji pronašao Mario Vrbanec, ujedno vijećnik Gradskog vijeća, a trenutno su i izgradnji i nove, mobilne kuće. Ovaj dio mjesta stoga bi, prema mišljenju mještana, u nadolazećem razdoblju mogao i ponijeti naziv Beverly Hillsa. 

>> FOTO: U Čehovcu završilo ulaganje od preko 15 milijuna kuna
 
Mještanin Čehovca je i zamjenik gradonačelnika, Zdravko Kvakan, a na svečanom otvorenju ulice istaknuo je:  Izuzetno sam ponosan što se dogodilo zdanjih dana na uređenju Čehovca. Izgradili smo kanalizaciju na koju su uključena sva domaćinstva, kroz glavnu ulici izgrađena je kanalizacija odvodnje oborinskih voda  i sporedne ulice su sve asfaltirane, čak proširene  od pola do jednog metra. Svako mjesto ima svoj priključak na plin i vodu, imamo led rasvjetu na glavnoj ulici, uređena je signalizacija na željezničkom prijelazu i sve to čini ovo mjesto sigurnijim u prometu., rekao je dogradonačelnik Preloga.
 
Predsjednik Mjesnog odbora Čehovec, Matija Strahija, najavio je skori početak izgradnje ulice koje će se nadovezati na Novu, a u sljedećoj godini u mjestu će biti izvedeni novi projekti poput izgradnje sportskog centra, obnove društvenog doma, a led rasvjeta bit će postavljena na svim mjesnim ulicama.
 
Dodajmo tome da je uz Dan grada Preloga, koji se obilježava danas, obilježen i završetak radova na grobnoj kući u Prelogu.