FOTO: DVORANE BUDUĆNOSTI Predsjednica otvorila rekonstruiran Odjel rađaone i neonatologije

Petak, 04.05.2018.
FOTO: DVORANE BUDUĆNOSTI Predsjednica otvorila rekonstruiran Odjel rađaone i neonatologije
Foto galerija
FOTO: DVORANE BUDUĆNOSTI Predsjednica otvorila rekonstruiran Odjel rađaone i neonatologije
U Županijskoj bolnici Čakovec svečano je otvoren obnovljen Odjel rađaone i neonatologije. Za novu opremu i uvjete koji su podigli standard na europsku razinu uloženo je oko pet milijuna kuna, a Odjel je otvorila predsjednica Republike Hrvatske, Kolinda Grabar Kitarović.

“Rođenje je najljepši i najsretniji trenutak svih nas” – rekao je u uvodu ravnatelj Bolnice, dr. Robret Grudić. Potpunu rekonstrukciju rađaonica je dočekala nakon četrdesetak godina, a svih tih godina u njoj je rođeno više od polovice stanovništva Međimurja, dok se u njoj lijči više od 84 posto stanovništva. “Time pokazuju povjerenje u ljude koji ovdje rade. Moja zadaća kao ravnatelja je poboljšati uvjete rada, motivirati ljude da dođu i ostanu raditi kod nas. S tom zadaćom krenuli smo od početka, a najbolji početak je, naravno, rađaonica”. – dodao je prvi čovjek Bolnice, a na kraju poručio: “Dva su važna trenutka u životu, dan kada se rodiš i dan kada shvatiš da možeš svijet učiniti boljim. Učinimo zajedno našu Hrvatsku ljepšom i boljom za sve nas i našu djecu.”
 
Cijeli projekt krenuo je prije godinu dana, dok su sami radovi izvođeni u posljednja četiri mjeseca. Godišnje se u čakovečkoj bolnici rađa oko 1200 djece, a s novim uvjetima u dvoranama budućnosti Međimurja, kako ih je prilikom svečanosti otvorenja nazvala predsjednica Grabar Kitarović, nade su da bi brojka mogla biti i veća.
 
„Ovdje se doslovno rađa budućnost vaše županije i naše Domovine i zato mi je posebna čast otvoriti ove dvorane budućnosti Međimurja.“ – poručila je čelnica države.
 
Župan Matija Posavec podsjetio je da u protekle dvije godine u zdravstvo u Međimurju uloženo preko 140 milijuna kuna. U Bolnici su u tijeku radovi vrijednosti oko 65 milijuna kuna čime će se riješiti pitanje rekonstrukcije zgrade stare interene. Ponovio je da su obrazovanje i zdravstvo pokazatelji razvijenosti sredine i kvalitete življenja u njoj te najavio daljnja ulaganja.
 
Novi Odjel blagoslovio je velečasni Stjepan Markušić. Svečanosti su nazočili djelatnici odjela, Bolnice te brojni predstavnici Županije, međimurskih gradova i općina.