FOTO: DVD Donji Kraljevec proslavio 130. godina postojanja

Ponedjeljak, 02.09.2019.
FOTO: DVD Donji Kraljevec proslavio 130. godina postojanja
Foto galerija
FOTO: DVD Donji Kraljevec proslavio 130. godina postojanja
ž.š. | Dobrovoljno vatrogasno društvo Donji Kraljevec prigodnom svečanošću u subotu je obilježilo 130 godina postojanja. Bila je to i prilika za blagoslov netom dobivene autocisterne iz robnih rezervi Ministarstva gospodarstva, a dodijeljene su vatrogasna obilježja, priznanja i zahvalnice. 
 
Tendencija za osnivanjem društva u Donjem Kraljevcu krenula nakon velikog požara 1813. godine koji je uništio cijelo naselje, a osnovano je 1889. godine. U ime Vatrogasne zajednice Međimurske županije na jubileju je čestitao zapovjednik Mladen Kanižaj te istaknuo da je i ovo društvo važna karika u uspješnoj vatrogasnoj priči u Međimurskoj županiji. A da je vatrogastvo našem kraju jedno od najrazvijenijih u Hrvatskoj potvrdio je i predsjednik nacionalne vatrogasne zajednice Ante Sanader.

U ime DVD-a Palinovec čestitao je predsjednik Franjo Jančec, a čestitkama se pridružio i načelnik Općine Donji Kraljevec Miljenko Horvat.
 
Hrvatska vatrogasna zajednica dodijelila je diplomom kojom se potvrđuje pravo nošenja vatrogasne medalje sa zlatnim obilježjem za doprinos u zaštiti od požara i vatrogastvu Branku Međimurcu i Marijanu Blažeki, a odlikovanje za posebne zasluge primo je Dragutin Glad.

Vatrogasna zajednica Međimurske Županije dodijelila je diplomu za hrabrost i požrtvovnost u zaštiti i spašavanju, kojom se potvrđuje pravo nošenja  srebrne vatrogasne plamenice članovima društva Aleksandaru Zdravkoviću, Tomi Gosariću, Željku Tizaju,Tihomir Toti i Bojanu Barloviću, a srebrnu vatrogasnu medalju Nenadu Tisaju. Diplomu kojom se potvrđuje pravo nošenja vatrogasne medalje sa brončanim obilježjem za doprinos u zaštiti od požara i vatrogastvu primio je Nikola Kramar.