FOTO: Donji Kraljevec: Sedam gerontodomaćica brine za 35 korisnika

Srijeda, 05.06.2019.
D.Kraljevec:Snažno zaželi i ostvari_2019
Foto galerija
D.Kraljevec:Snažno zaželi i ostvari_2019
Na konferenciji za medije u prostorijama Općine Donji Kraljevec predstavljen je projekt Snažno zaželi i ostvari kroz koji sedam gerontodomaćica brine o 35 korisnika s područja općine. 

Namijenjen je zapošljavanju žena u nepovoljnom položaju na tržištu rada koje su preuzele brigu o starijima i onima u nepovoljnom položaju te im pomažu u svakodnevnim aktivnostima. Gerontodomaćice će korisnicima pomagati 30, odnosno do kolovoza 2021. godine. Projekt provodi Općina Donji Kraljevec, voditeljica je Martina Mikac, a vrijedan je gotovo 1,5 milijuna kuna i u potpunosti financiran europskim sredstvima.

Govorili su i predstavnici partnera na projektu, iz Zavoda za zapošljavanje, područni ured Čakovec Nikola Hren, iz Centra za socijalnu skrb Čakovec - podružnica Prelog, Genoveva Krsnik i direktor Pučkog otvorenog učilišta Čakovec Mario Zamuda.

Nakon pokretanja projekta postoji novi interes i za zapošljavanje i za nove korisnike usluga stoga načelnik Miljenko Horvat vjeruje da će projekt živjeti i duže od dvije godine. Zahvalio je svim partnerima na projektu, a posebno asistentici Katici Blagus koja je nositelj projekta od samog početka.