FOTO: Donji Kraljevec dobio jedan od najljepših vrtića u Međimurju

Subota, 12.10.2019.
FOTO: Donji Kraljevec dobio jedan od najljepših vrtića u Međimurju
Foto galerija
FOTO: Donji Kraljevec dobio jedan od najljepših vrtića u Međimurju
Osmijeh i radost ispunili su jedan od najljepših vrtića u Međimurju istaknula  je na svečanosti otvorenja dograđenog vrtića Ftiček u Donjem Kraljevcu ravnateljica Sandra Vlah.

Podsjetila je na početke, istaknuvši da predškolski odgoj u ovoj zajednici postoji od 1968. godine. Postojeći objekt izgrađen je prije 32 godine, a od 1999. vrtić je izdvojen iz škole i djeluje kao samostalna djelatnost. Vlah je dužnost ravnateljice preuzela početkom nove pedagoške godine, a do tada tu je funkciju punih 20 godina obnašala Irena Čevizović. 

Novi objekt odgovara visokim pedagoškim standardima. Investicija je vrijedna 3,8 milijuna kuna, od čega je tvrtka Tehnix donirala oko 700 tisuća kuna, Ministarstvo Demografije obitelji, mladih i socijalne politike oko 210 tisuća kuna, dok je iz fondova dobiveno 1,23 milijuna kuna, a ostali dio pokriva proračun Općine, kazao je načelnik Općine Donji Kraljevec Miljenko Horvat. 

Ulaganja u predškolski odgoj se nastavljaju, a da će ih podržati i Županija poručio je predsjednik Skupštine Međimurske županije Mladen Novak. 

Vrtić je u ime ministarstva Demografije, obitelji, mladih i socijalne politike državni tajnik Ivica Bošnjak, uz njega stajali su polaznici vrtića Larisa Cvek i Niko Tota, a blagoslovio ga je velečasni Matija Vonić. 
 
* * * * *

Uz svečanost otvaranja, održana je i priredba za Dane kruha, a cijeli program donosimo u Radio Cicibanu.