FOTO: Dom zdravlja Čakovec dočekat će proljeće u novom ruhu

Petak, 18.01.2019.
FOTO: Dom zdravlja Čakovec dočekat će proljeće u novom ruhu
Foto galerija
FOTO: Dom zdravlja Čakovec dočekat će proljeće u novom ruhu
radio@studiom.hr | Kroz petnaestak dana završit će građevinski radovi na Domu zdravlja Čakovec, tehnički pregled je dogovoren za veljaču, a u srijedu je potpisan ugovor vrijedan milijun i 173 tisuća kuna za unutarnje opremanje.

Neće sve ordinacije biti u potpunosti opremeljene, ali bit će većina njih koje su u službi Doma zdravlja, kao i koncesionarske koje su se uključile u projekt, kazao je ravnatelj Branko Vrčić.

Na javni natječaj pristiglo je sedam prijava, a odabrana je jedna privatna tvrtka iz Međimurja.  Rok za opremanje je 25 dana, a potom slijedi proljeće u novoj zgradi, uz novi sustav primarne zdrastvene zaštite i, kako su najavili na konferenciji, najbolji u Hrvatskoj.

Naši stanovnici imat će puno bolju i kvalitetniju zadravstvnu skrb u primarnoj zdravstvenoj zaštiti, a cijeli projekt vrijedi oko 40 milijuna kuna, kaže župan Matija Posavec.

Nakon tehničkog pregleda uslijedit će preseljenje iz starih ambulanta u nove prostore Doma zdravlja, uz koje i dio dijagnostičko-terapijske opreme od ukupno 710 komada koja je nabavljena europskim sredstvima.

Detalje donosimo u našem informativnom programu.