FOTO: Dječja oaza u Maloj Subotici: ostvarenje dugogodišnjeg sna

Subota, 06.07.2019.
FOTO: Dječja oaza u Maloj Subotici: ostvarenje dugogodišnjeg sna
Foto galerija
FOTO: Dječja oaza u Maloj Subotici: ostvarenje dugogodišnjeg sna
U okviru obilježavanja Dana općine Mala Subotica jučer je svečano otvoren dograđen i rekonstruiran Dječji vrtić Potočnica u Maloj Subotici. 

Načelnik Valentino Škvorc istaknuo je ovaj projekt kao najvažniji u općini, a njime je u dječji vrtić uloženo 7,3 milijuna kuna od čega je 4,3 milijuna sufinancirano iz mjere 7.4.1, Ministarstvo za demografiju, obitelj, i mlade i socijalnu politiku sufinanciralo je 280 tisuća za vanjsko uređenje, a ostalo pokriva općinski Proračun.

Povećan je kapacitet pa vrtić sada može primiti oko 120 djece u četiri skupine, a novost je i mogućnost brige o najmlađima, u jasličkoj skupini pri čemu postoji već interes za čak dvije skupine. Novo ruho malosubotičkog vrtića bit će prava oaza za mališane, a koji će u njemu moći boraviti i do 21 sat, rekla je ravnateljica vrtića Lana Puklek.
 
  • Ponosni smo na ovaj projekt jer smo dobili idealne uvjete za boravak djece, veći kapacitet, idealno za rani razvoj svakog djeteta, istaknuo je načelnik.
 
  • Ostvarenje dugogodišnjeg sna za sve nas i nadam se uspješnom početku u novoj pedagoškoj godini - dodala je ravnateljica vrtića, a najavila i nova zapošljavanja, dvoje odgojitelja za potrebe jasličke skupine.

Otvaranju su uz predstavnike Općine nazočili predstavnici DV Potočnica, zamjenica župana Sandra Herman, te predstavnici društvenog života s područja općine.

 
* * * * *
Detaljnije donosimo u informativnom programu, a fotografije pogledajte u galeriji (lijevo).