FOTO: 35 djelatnika u obrazovanju koji su prošle godine otišli u mirovinu

Petak, 11.01.2019.
FOTO: 35 djelatnika u obrazovanju koji su prošle godine otišli u mirovinu
Foto galerija
FOTO: 35 djelatnika u obrazovanju koji su prošle godine otišli u mirovinu
Iz osnovnih i srednjih škola Međimurske županije prethodne školske godine u mirovinu je otišlo ukupno 35 djelatnika, od čega 23 profesora i učitelja.
 
Svi oni nagrađeni su na tradicionalnom prijemu za umirovljene prosvjetne djelatnike koji je održan u Međimurskoj palači turizma.  Zahvalili su im župan Matija Posavec i pročelnik za kulturu i sport Branko Sušec, a svima su uz simboličan poklon predali i primjerak prve međimurske fotomonografije Međimursko je Josipa Horvata Majzeka.
 
U ime nagrađenih zahvalila je dugogodišnja ravnateljica Gimnazije Josipa Slavenskog Tea Dragić Runjak.
 
  • Cjelokupni sustav obrazovanja uvijek je bio temeljen i imao potporu, možda nekada ne onakvu kakvu smo očekivali, ali smo izvlačili najviše iz sebe prenoseći učenicima koji su nam bili poticaj koji nas je doveo do pozicije da danas kada šećemo gradom vidimo topli osmijeh, pruženu ruku, i veliko hvala. To hvala je svima nama koji smo dio naših života proveli zajedno u svojim školama. Taj dio života nas je ispunio i čini nas ono što jesmo i što ćemo zauvijek biti – prosvjetari.“ – kazala je sada već biva ravnateljica čakovečke gimnazije.
 
U zasluženu mirovinu otišli su: Josip Bajsić, Zdravka Balaban, Branka Beuk, Ivan Bošnjak, Marija Božić, Ruža Branilović, Tatjana Dobošić, Tea Dragić Runjak, Katarina Fundak, Julijana Golubić, Ruža Hajdinjak, Ivan Herman, Biserka Horvat, Josip Horvat, Rudolf Horvat, Rada Jajčević, Josip Jambrošić, Jadranka Jošić, Nikola Jug, Drago Klemenčić, Ljuba Kolarić, Gordana Štefica Kovačić, Marija Leček, Barbara Markač Despinić, Vilim Matulin, Božidar Mihalic, Jasenka Mikulek, Nevenka Mlinarić, Verica Mutvar, Mirjana Nemet, Ružica Pintarić, Đurđa Rajter, Ana Tkalec, Jovanka Trbojević i Dragica Vojković.