FOTO: 150 godina školstva u Orehovici: otvoren centar igre i knjižnice igračaka

Srijeda, 30.10.2019.
FOTO: 150 godina školstva u Orehovici: otvoren centar igre i knjižnice igračaka
Foto galerija
FOTO: 150 godina školstva u Orehovici: otvoren centar igre i knjižnice igračaka
U OŠ Orehovica otvoren je Centar igre i knjižnice igračaka Krenimo zajedno. Nositelj projekta su općina Orehovica i Osnovna škola Orehovica u partnerstvu s Pučkim otvorenim učilištem Korak po korak. Ukupni iznos projekta za osnovnu školu Orehovica i osnovnu školu Braća Bobetko Sisak koja je također uključena u projekt je 522.036,50 kuna.
 
U njemu će djeca svih uzrasta moći besplatno posuditi igračku ili društvenu igru. Koordinatorica Centra je Monika Kamenić.
 
  • Ovaj Centar je mjesto igre gdje djeca mogu sudjelovati u različitim kreativnim, zanimljivim aktivnostima s drugom djecom, ali i odraslima. Dodana vrijednost je da ovaj Centar nudi roditeljima besplatne informacije o odgoju djece, njihovom zdravlju, učenju, razvoju, a također je i mjesto gdje se djeca, roditelji, obitelji mogu besplatno družiti.“ – kazao je ravnatelj škole Branko Sušec.
Djeca su napravila su šarenu vrpcu koja je opis Centra, a prerezala ju je Rea Nađ. Svečano otvaranje održano je u sklopu obilježavanja 150.obljetnice školstva u Orehovici. Tom prigodom postavljen je i Zid postignuća, održana promocija monografije te priredba.

Škola je uključena i u eksperimentalni program Ministarstva znanosti i obrazovanja Škola za život, a svečanosti je nazočila i Lidija Kralj pomoćnica ministrice. Rad škole pohvalili su župan Matija Posavec i načelnik Franjo Bukal.

* * * * *
Fotografije donosimo u galeriji (lijevo), a detalje poslušajte u našem informativnom programu!