FOTO/VIDEO: Dan općine Dekanovec: 22 godine zajedništva i napretka

Ponedjeljak, 13.05.2019.
FOTO/VIDEO: Dan općine Dekanovec: 22 godine zajedništva i napretka
Foto galerija
FOTO/VIDEO: Dan općine Dekanovec: 22 godine zajedništva i napretka
13. svibnja Dan je Općine Dekanovec. Toga dana 1997. godine Dekanovec je izdvojen iz sastava Općine Domašinec i postao samostalna Općina. 22. rođendan proslavljen je svečanom sjednicom Općinskog vijeća Općine Dekanovec odreane u tamošnjem Domu kulture.
 
Mještanima su čestitku povodom Dana općine uputili predsjednica Općinskog vijeća Suzana Petak, načelnik Ivan Hajdarović, a u ime prijateljskih i susjednih općina i gradova, gradonačelnik Preloga Ljubomir Kolarek te župan Matija Posavec.

>> VIDEO: Svečana sjednica u Dekanovcu: nastup KUU Florijan Andrašec

Općina Dekanovec iz godine u godinu kroz minulih 22 godine živi svoju krilaticu, koju danas mnogi koriste, a to je - općina po mjeri čovjeka - svakog svog stanovnika. Da bi to u potpunosti ostvarili želja je ambulanta primarne zdrastvene skrbi, dok ove godine teže i titulu 'općina - prijatelj djece', istaknuo je načelnik Hajdarović.
 
Dobitnici javnih priznanja su Sven Strahija i Laura Strahija na osnovu postignutih rezultata na sportskim natjecanjima u borilačkoj vještini karate te promoviranju svoje općine. Kao i Nada Tomašek i Ljubica Đurkin za nesebičan rad u području kulture i promoviranju Dekanovca, odnosno njegovanje, očuvanje i promicanje tradicije i kulturne baštine te njegovanje ostavštine kantora Florijana Andrašeca.
 
* * * * *
Detalje sa sjednice donosimo u informativnom programu.