FOTO Udruga osoba s intelektualnim teškoćama održala Dan otvorenih vrata

Četvrtak, 06.12.2018.
FOTO Udruga osoba s intelektualnim teškoćama održala Dan otvorenih vrata
Foto galerija
FOTO Udruga osoba s intelektualnim teškoćama održala Dan otvorenih vrata
Udruga osoba s intelektualnim teškoćama Međimurske županije povodom međunarodnog dana osoba s invaliditetom održala je Dan otvorenih vrata.  

U stambenoj zajednici u Celinama u utorak su se uz trenutno pet članova kojima pomaže četvero asistenata, okupili članovi i djelatnici udruge te roditelji.

Udruga djeluje gotovo 40 godina, a za svoje korisnike ima organiziran poludnevni boravak i stalni smještaj. Unutar pet jedinica trenutno živi 25 korisnika. „Djelatnici i volonteri Udruge svojim radom nastoje poboljšati kvalitetu života članovima i njihovim obiteljima, uključuju ih u rad lokalne zajednice i pomažu im u stvaranju preduvjeta za normalan život., rekla je predsjednica Udruge Marija Puklek.

Nekoliko članova Udurge je zaposleno na javnim radovima, dok drugi aktivno volontiraju. Unatoč problemima kod zapošljavanja, uspješno su uključeni u različite radne aktivnosti. Stambena zajednicama u Celinama pokrenula je drvnu radionicu na kojoj korisnici izrađuju različite predmete od drva koje koriste u svakodnevnom životu, a trenutno izrađuju božićne jaslice. Posebno su ponosni na svoj eko-vrt, a uključeni su u razne sportske aktivnosti i folklor te posjećuju razne kulturne manifestacije. Dan otvorenih vrata posjetila je i zamjenica župana Sandra Herman, a podsjetila je tom prilikom i da se iz županijskog proračuna za socijalne potrebe izdvaja oko dva milijuna kuna, priopćili su iz Županije.