FOTO U Čakovcu i Kuršancu otvorena SMART biciklistička odmorišta

Četvrtak, 10.05.2018.
FOTO U Čakovcu i Kuršancu otvorena SMART biciklistička odmorišta
Foto galerija
FOTO U Čakovcu i Kuršancu otvorena SMART biciklistička odmorišta
Na tri lokacije na području grada Čakovca u funkciju su puštena SMART biciklistička odmorišta. Nalaze se kod gradskih bazena Marija Ružić, na zelenoj površnini u Preloškoj ulici te na površini za sporta i rekreaciju u Kuršancu.
 
Investicija je vrijedna 188.050,00 kuna, a temeljem prijave projekta na javni natječaj Ministarstva turizma odobeno je bespovranih 102.900,00 kuna. Uz nabavku opreme, obuhvaćeni su i građevinski radovi potrebne za postavljanje biciklističkih odmorišta. SMART odmorišta u Čakovcu predstavljaju iskorak u korištenju solarne energije u cikloturističkoj opremi koja napaja LED rasvjetu samog odmorišta te nude turistima mogućnost punjenja svojih mobilnih uređaja, što predstavlja energetski potpuno učinkovito rješenje. Odmorišta imaju ugrađene solarne sustave sa pozicioniranjem položaja te akumulatorskim sustavom, tako da proizvode dovoljno energije za LED rasvjetu odmorišta u večernjim i noćnim satima. Odmorište je ujedno i stanica za manje popravke kvarova na biciklima.
 
Na području Međimurja cikloturizam se ubrzano razvija, a ovakva odmorišta podignuti će i kvalitetu turističke destinacije. Razvojem cikloturizma pridonosi se unapređenju turističkih proizvoda i ponude koja nije ograničena isključivo na određeni sezonski period, već traje cijele godine.