FOTO Tradicionalnim Vinskim balom zaključeno 18. Urbanovo

Srijeda, 07.06.2017.
FOTO Tradicionalnim Vinskim balom zaključeno 18. Urbanovo
Foto galerija
FOTO Tradicionalnim Vinskim balom zaključeno 18. Urbanovo
Tradicionalnim Vinskim balom završeno je 18. po redu Urbanovo koje je opravdalo titulu jedne od najvećih i posjećenijih manifestacije u Međimurju.
 
U protekla tri tjedna veliki broj ljubitelja vina bio je dio manifestacija poput Urbanovo night, Urbanovo – gurman tjedan, vinskih radionica, Međunarodnog ocjenjivanja vina, Cooking night showa, 9. Festivala Pušipela i Dana otvorenih podruma, a na kraju i tradicionalnog bala u Terbotzu.
 
Vinski bal veže se i uz ceremoniju otvaranja prve boce Pušipela lanjske berbe, a ove je godine ta čast priprala obitelji Dvanajščak čiji je Pušipel Classic iz 2016. bio najbolje ocijenjen na Međunarodnom ocjenjivanju vina.

Zadovoljstvo ovogodišnjim Urabovnim izrazio je i predsjednik Društva vinogradara i vinara Hortus Croatiae David Štampar. „Uloženo je mnogo truda u ovogodišnje Urbanovo, a velik broj posjetitelja kroz cjelokupnu manifestaciju dokaz su da Međimurje postaje sve priznatija i poželjnija vinska destinacija“, napomenuo je prilikom svog obraćanja te zahvalio svima koji su dali doprinos u promociji Urbanova. Zaključnoj manifestaciji nazočio je i međimurski župan Matija Posavec.

Na tradicionalnom balu, gosti su imali prilike uživati u gastro večeri uz četiri slijeda jela popraćenoj vrhunskim međimurskim vinima. Bal su upotpunili vinska zdravica Petra Zrinskog prema prerađenom tekstu iz romana Eugena Kumičića u interpretaciji Zlatka Bacingera, predsjednika Bratovštine Petra Zrinskog – časni stol Čakovec te Mak teatar uz predstavu Čarobni vinski show .