FOTO Srednja škola Ivanec dobila je učionicu budućnosti

Utorak, 13.03.2018.
FOTO Srednja škola Ivanec dobila je učionicu budućnosti
Foto galerija
FOTO Srednja škola Ivanec dobila je učionicu budućnosti
radio@studiom.hr | Srednja škola Ivanec dobila je Učionicu budućnosti! U njoj je naglasak stavljen na korištenje informacijsko-komunikacijskih tehnologija, a izrađena je po uzoru na europske uočionice budućnosti. Osigurane su različite zone učenja koje trebaju osigurati temeljne kompetencije za 21. stoljeće i razviti različite stilove učenja uz naglasak na interakciji, razvoju, kreiranju, istraživanju, prezentaciji i  suradnji. Sve ove aktivnosti mogu se odvijati u isto vrijeme zbog modularne opremljenosti učionice koja omogućava mobilnost i prilagodljivost.
 
Nove tehnologije učenici dana koriste neprestano, a mogućnost korištenja u i školi, odnosno stvaranje motivirajućeg i poticajnog okruženja za učenje, potaknut će ih na kreativnost, komunikaciju, samostalnost i kritičko mišljenje. Osim toga, steći će i vještine koje će im biti potrebe za prilagodbu tržištu rada, rekla je prilikom svečanog otvorenja učionice ravnateljica Lidija Kozina.
 
Ovakav novi koncept suvremene škole vrijedan je gotovo milijun kuna, a najvećim dijelom sufinanciran je iz Proračuna Varaždinske županije, sa 720 tisuća kuna, dok je škola izdvojila je 110 tisuća kuna, Ministarstvo regionalnog razvoj i fondova Europske unije sufinanciralo je projekt sa 144 tisuće kuna.
 
-Želimo pokazati kako će izgledati buduće škole u našoj županiji., rekao je tom prilikom, između ostalog, varaždinski župan Radimir Čačić.