FOTO Obljetnica smrti Željka Murka: Bez dobrog stanja sigurnosti ne možemo računati na bolje sutra

Utorak, 12.02.2019.
FOTO Obljetnica smrti Željka Murka: Bez dobrog stanja sigurnosti ne možemo računati na bolje sutra
Foto galerija
FOTO Obljetnica smrti Željka Murka: Bez dobrog stanja sigurnosti ne možemo računati na bolje sutra
Željko Murk (33), policijski službenik Policijske uprave međimurske 12. veljače 2003. ubijen je prilikom potjere za pljačkašem banke u Nedelišću.

Počast povodom šesnaeste obljetnice smrti odana je polaganjem vijenaca i komemorativnim skupom u Mihovljanu u organizaciji PU Međimurske, IPA-e Međimurje-Čakovec i MO Mihovljan. Službenici Policijske uprave međimurske i cjelokupna zajednica time su ponovno su dali podršku njegovoj obitelji i pokazali da njegova žrtva nije zaboravljena.

Željko Murk bio je vrstan policajac, a svojim kolegama i nakon šesnaest godina nedostaje.
 
  • Braniti imovinu, živote, zakone i pravdu zadaća je svakog policajca i svaki je hrvatski policajac spreman to ispuniti. I u današnje vrijeme svih novih izazova mi smo spremni i sposobni nositi s njima pri čemu uvijek mislimo na one koji su bili prije nas i vršeći svoju dužnost dali život za Domovinu, rekao je savjetnik ministra unutarnjih poslova Josip Mihaljević.

Načelnik PUM Ivan Sokač zahvalio je svima koji kroz godinu pomažu u obilježavanju obljetnica pogibije hrvatskih policajaca kako u Domovinskom ratu tako i svih koji su živote izgubili obnašajući svoju dužnost poput Željka Murka.
  • Ako pogledamo u povijesti, možemo samo reći da nikad ne znamo što nam sudbina donosi. Imamo velikih problema, ne samo mi u Međimurskoj županiji već i u Republici Hrvatskoj, pred nama su teške zadaće, osobito dok je u pitanju migracijska kriza, dolazi i turistička sezona, i bez dobrog stanja sigurnosti ne možemo računati na bolje sutra., rekao je načelnik Sokač.

Komemorativnom skupu nazočili su i članovi obitelji Željka Murka, a najmlađem sinu, župan Matija Posavec i gradonačelnik Čakovca Stjepan Kovač uručili su poklon-bonove. Nazočili su i predstavnici UDVDR RH i DVD-a Mihovljan.

Obilježavanje će biti nastavljeno u petak malonogometnim turnirom i u subotu kros utrkom.