FOTO Katastrofe i snage sustava civilne zaštite: priznanja za učenike s najboljim radovima

Petak, 08.06.2018.
FOTO Katastrofe i snage sustava civilne zaštite: priznanja za učenike s najboljim radovima
Foto galerija
FOTO Katastrofe i snage sustava civilne zaštite: priznanja za učenike s najboljim radovima
Na natječaj Državnog ureda za zaštitu i spašavanje ove su se godine iz Međimurja odazvale 22 osnovne I dvije područne škole, 15 vrtića te dvije srednje škole. Pod temom Katastrofe i snage sustava civilne zaštite ocjenjivan je 421 likovni rad, 30 literarnih i 41 foto uradak.
 
Cilj natječaja je podizanje svijesti o postojanju prijetnji od prirodnih i tehničko-tehnoloških katastrofa. Odnosno želja je da se djeca o potencijalnim opasnostima educiraju preko likovnih, likovnih, literarnih i foto.
 
U kategoriji dječjih vrtića priznanja za najljepše likovne radove primile su Ecija Naranđa Kovaček iz DV Fijolica Prelog, Lucija Rinkovec iz DV Cvrčak, PO Pčelice iz Čakovca i Leona Lajtmana iz DV Cipelica, PO Zvjezdice Šandorovec.
 
U kategoriji osnovnih škola iz Međimurja nagrađena je Nera Košak iz OŠ Hodošan, Helena Marčec i Ana Marčec iz OŠ Tomaša Goričanca Mala Subotica, Meri Furdi iz OŠ Petar Zrinski Šenkovec, Marija Elena Hodić iz OŠ Dr. Vinka Žganca Vratišinec, Viktorija Žerjav iz OŠ Strahoninec, Stela Lovrec iz OŠ Gornji Mihaljevec, Nikola Goričanec i Bojana Oršoš iz Centra za odgoj i obrazovanje Čakovec te Ragib Hrustić iz I. osnovne škole Čakovec.
 
Nagradu za najbolje literarne radove dobile su Nikolina Mikor i Stela Lovrec iz OŠ Gornji Mihaljevec, iz OŠ Hodošan Doroteja Šantavec, iz OŠ Petar Zrinski Šenkovec Magdalena Trupković, iz OŠ Gornji Mihaljevec Matija Klemenčić te iz OŠ Gornji Mihaljevec Filip Pilaj, Lara Polanec  i David Mlinarić.
 
Dobitnici u kategoriji srednjih škola su učenica Gimnazije Josipa Slavenskog Čakovec Tea Filipović te učenice Graditeljske škole iz Čakovca Lorena Mutvar i Tatjana Bogomolec.
 
Tri učenice su uz nagrade na županijskom nivou osvojile i nagradu na državnom nivou, a to su: Helena Marčec iz OŠ Tomaša Goričanca Mala Subotica, Doroteja Šantavec iz OŠ Hodošan i Lorena Mutvar iz Graditeljske škole Čakovec.
 
Priznanja su najboljima dodijelili župan Matija Posavec sa zamjenikom i načelnikom Stožera civilne zaštite Josipom Grivcem te pročelnik Područnog ureda za zaštitu i spašavanje Čakovec Ladislav Söke.