FOTO DVD Mačkovec na korištenje dobilo novo kombi vozilo

Utorak, 12.06.2018.
FOTO DVD Mačkovec na korištenje dobilo novo kombi vozilo
Foto galerija
FOTO DVD Mačkovec na korištenje dobilo novo kombi vozilo
Dobrovoljno vatrogasno društvo Mačkovec na korištenje je dobilo novo vatrogasno vozilo vrijedno oko 200 tisuća kuna, a financirano sredstvima iz proračuna Grada Čakovca.

Osim za intervencije, koristit će ga i za prijevoze na natjecanja i edukacije, rečeno je prilikom primopredaje. Ključeve je gradonačelnik Stjepan Kovač predao predsjedniku društva Nenadu Damišu.
 
Novo vozilo zamijenit će staro koje ima dvadesetak godina, skaratit će vrijeme potrebno za intervencije, a vjeruju da će omogućiti i postizanje još boljih rezultata na natjecanjima. Deveto je to vozilo u nizu nabavljeno u sklopu plana nabavke kombi vozila za potrebe dobrovoljnih vatrogasnih društava s područja grada Čakovca. Predsjednik Vatrogasne zajednice Grada Čakovca, zamjenik gradonačelnika Mario Medved ujedno je najavio i dodatna ulaganja u nabavku opreme društva u Vatrogasnoj zajednici. Riječ je o kompletu usisnih cijevi, užadi za vezanje, ključeva za spajanje te sitki.
 
Primopredaji su, među ostalima, nazočili članovi DVD-a Mačkovec, a novo vozilo blagoslovio je župnik Župe svetog Petra i Pavla Mačkovec, Josip Blažon.