FOTO Dani Općine Podturen: Svečana sjednica prigoda za osvrt na radnu godinu

Petak, 01.06.2018.
FOTO Dani Općine Podturen: Svečana sjednica prigoda za osvrt na radnu godinu
Foto galerija
FOTO Dani Općine Podturen: Svečana sjednica prigoda za osvrt na radnu godinu
Na blagdan Tijelova održana je svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Podturen povodom obilježavanja Dana Općine. Sjednicu je otvorila predsjednica Vijeća Mirjana Murk, govoreći o projektima posebno je poručila:
 
  • Pozivam sve vijećnike i političke opcije na snažnu suradnju koja će donijeti još bolje rezultate, brži razvoj i uspjeh na svim područjima od posebne važnosti za sve naše žitelje.
 
Na projekte i planove osvrnuo se načelnik Perica Hajdarović. U godinu dana u općini su izvedeni brojni radovi pa je tako obnovljena fasada i postavljeno grijanje u društvenom domu u Miklavcu vrijednosti 170 tisuća kuna, zamijenjena su sva autobusna stajališta vrijednosti 180 tisuća kuna, uređeno je groblje u Podturnu vrijednosti 80 tisuća kuna, u kulturno-sportski centar u Celinama uloženo je 170 tisuća kuna, za nadstrešnicu NK Sivica 110 tisuća kuna, u Novakovcu je nastavljeno uređenje društvenog doma, a na području općine sanirani su svi poljski putevi za što je uloženo 220 tisuća kuna. Nastavljena je izgradnja školskih sportskih igrališta vrijedosti preko milijun kuna te je raealiziran projekt rasvjete sportskih terena vrijedan 280 tisuća kuna. Brojni projekti sufinancirani su sredstvima resornih ministarstava, odnosno iz fondova EU.

Brojni projekti već su u planu ili u tijeku realizacije pa se tako nastavlja s izgradnjom pješačko-biciklističkih staza, postavlja se LED rasvjeta u stambeno-poslovnoj zoni i u Glavnoj ulici, u Celinama su u tijeku keramičarski radovi u društvenom domu, u Sivici ograda na groblju, u Novakovcu će biti uređen okoliš oko društvenog doma i garaža za vatrogasce te je u planu završetak sportskih terena i obnova svih dječjih igrališta.
 
  • Mišljenja sam da izneseni podaci govore o našem trudu i radu na dobrobit svih mještana. Naravno, sve to nije prošlo bez problema kojih ima na svakom koraku, no oni su tu da nas potaknu i motiviraju na bolji i kvalitetniji rad, istaknuo je načelnik Hajdarović.

Svečanosti su nazočili brojni mještani, predstavnici okolnih općina, a čestitku je uputio i međimurski dožupan Josip Grivec.
 

Obilježavanje Dana Općine Podturen nastavlja se nizom događanja:
 
Petak, 1.6.
15:30 – 19 Sportske igre mladih (sportska igrališta u Podturnu)
 
Nedjelja, 3.6.
10 – 12 sati: Općinska biciklijada – start i završetak kod ribičke kućice u Podturnu
13 – 18 sati: tradicijske i rekreacijske igre – Mura Podturen (kod ribičke kućice)

*****
Više o svemu donosimo u informativnom programu Studija M.